Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgșor. Cum a fost prima noapte în arest

Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgșor. Cum a fost prima noapte în arest

Elena Udrea a fost extrădată autorităților din România și se află acum în detenție la penitenciarul Târgșor. Aici își va ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Magistrații din Sofia au adus-o pe Elena Udrea în țară prin Vama Giurgiu joi, 16 iunie.

Udrea a fost extrădată în România

Update 17 iunie – Elena Udrea a ajuns joi la penitenciarul Târgșor, unde își va ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare. Fostul ministru și-a petrecut noaptea în arest și în decursul zilei de astăzi urmează să primească vizita familiei sale.

Elena Udrea își va putea vedea fetița și partenerul astăzi, după ce a petrecut o noapte la penitenciarul de femei. Ea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul de corupție Gala Bute și a fost adusă joi, 16 iunie, în România, fiind extrădată de autoritățile din Sofia la Vama Giurgiu.

Update 16 iunie – Elena Udrea a ajuns în România, după ce autoritățile din Sofia au decis să o extrădeze. Ea va fi fi transferată la penitenciarul Târgșor, acolo unde va ispăși 6 ani de închisoare.  Ea a fost adusă în Vama Giurgiu.

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, spunea, ieri, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Update 16:30 – Elena Udrea ar putea fi adusă în România joi, 16 iunie, conform unor surse judiciare. Autoritățile române au primit deja solicitare pentru a realiza procedurile.

Fostul ministru va fi încarcerat la penitenciarul de femei Târgșor, unde va sta 6 ani.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că Elena Udrea va fi adusă în România până pe 20 iunie.

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie, acum se analizează un plan de extrădare, până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a declarat Lucian Bode.

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, de unde a postat un mesaj pe pagina de Facebook. Fostul ministru a negat că s-ar fi înțeles cu Florian Coldea să o scape de dosare.

”Nu m-am înţeles cu Florian Coldea să mă scape de dosare! Nu sunt parteneră de afaceri cu Florian Coldea! Nu m-am întâlnit şi nici nu am vorbit cu Florian Coldea, nici măcar întâmplător, din decembrie 2014!”scrie Udrea.

Cu toate acestea, ea a scris că este posibil ca ea și Florian Coldea să aibă prieteni comuni, așa cum e sigură că au adversari comuni, însă acest lucru nu a făcut-o să fie prietenă cu el.

”De 2 luni se vehiculează sistematic şi după un plan bine organizat aceste intoxicări, de aceea consider foarte importante clarificările de mai sus!”, conchide fostul ministru.

6 ani de închisoare în Gala Bute

Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. După condamnare, autoritățile au încercat să o găsească, însă aceasta nu se afla la domiciliu.

Pe numele ei a fost emis un mandat european de arestare, iar autoritățile au găsit-o în Sofia, la scurt timp. De atunci, fostul ministru a fost încarcerat și a așteptat termenul final în procesul privind extrădarea sa.

Pe 10 iunie a fost ultimul termen în proces, iar autoritățile din Sofia au decis extrădarea Elenei Udrea. Avocații au făcut, la penultimul termen, cerere suplimentare, solicitând audierea expertului Corneliu Liviu Popescu şi a martorei Ingrid Mocanu, prezentă în sala de judecată. 

Totodată, avocaţii au solicitat poziţia unui expert în drept constituţional din România. 

Citește și: