Autoritățile din Bulgaria au decis. Elena Udrea rămâne în închisoare

Autoritățile din Bulgaria au decis. Elena Udrea rămâne în închisoare

Miercuri are loc un nou termen în dosarul Elenei Udrea. Judecătorii din Bulgaria ar urma să se pronunțe astăzi dacă fostul ministru al Turismului va fi adusă în România, după ce Udrea a fost condamnată definitiv, în 7 aprilie, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Hotărârea va fi dată de Curtea de Apel de la Sofia.

Decizie în cazul Elenei Udrea. Fostul ministru rămâne în arest

UPDATE: Elena Udrea va rămâne în închisoare, conform deciziei luate de judecătorii din Bulgaria.Următorul teremen va fi pe 8 iunie. Fostul ministru a început să plângă în sală și le-a cerut autorităților să o lase să își vadă fetița.

 

La finalul lunii aprilie, Tribunalul din Blagoevgrad a hotărât că Elena Udrea va fi extrădată în România, însă decizia nu a fost definitivă. Aceasta a fost atacată de către fosta blondă de la Cotroceni, la Curtea de Apel de la Sofia.

Curtea de Apel de la Sofia ar trebui să dea astăzi o decizie definitivă în ceea ce privește cererea de extrădare formulată de către instanța din țara noastră, până acum magistrații au amânat de mai multe ori pronunțarea sentinței. Ședința Curții de Apel de la Sofia este programată de la ora 13.00.

Apărătorii fostului ministru au trimis mai multe documente şi plângeri în care susțin că Elena Udrea nu ar trebui extrădată pe motiv că în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Mai mult decât atât, aceștia au venit și cu ideea că unul dintre judecătorii români care au dispus decizia în dosarul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat.

Pe de altă parte, instanța de la Curtea de Apel din Sofia susține că, ”în virtutea unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu sediul la Luxemburg, au obligaţia de a verifica acuzaţiile formulate de avocaţii Elenei Udrea, în virtutea dreptului la un proces echitabil. Curtea a solicitat părţii române toate documentele legate de dosarul Elenei Udrea, documente pe care instanța le-a primit”.

Potrivit acestei hotărâri, dacă instanța din Bulgaria admite definitiv ca Elena Udrea să fie adusă în România, Politia Română, în colaborare cu autoritățile bulgare, stabilește o dată pentru predarea acesteia și preluarea sub escortă de către autoritățile judiciare din România.

Dacă aceasta va fi extrădată, Udrea ar putea fi încarcerată la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor (Prahova). Aceasta a mai fost acolo și în primăvara lui 2015, după ce a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.

Citește și:
Etichete: