Ei sunt românii care fac bani când dorm: au știut ce să facă la timpul potrivit

Ei sunt românii care fac bani când dorm: au știut ce să facă la timpul potrivit

Cineva spunea că vei munci până la finalul vieții, dacă nu vei găsi o modalitate prin care să faci bani în timp ce dormi. Ei bine, se pare că mai mulți români au găsit-o și se bucură de ea, chiar și-n aceste vremuri pline de provocări și dificultăți financiare.

E vorba despre cei ce au știut să jongleze inteligent cu banii lor și să-i plaseze pe piețele financiare. Chiar dacă unele dintre marile economii ale lumii par a fi la un pas de recesiune, piețele financiare traversează cu brio aceste momente.

Din fericire, piața noastră de capital este un exemplu pozitiv în acest sens. Românii care au știut când și unde să investească, culeg acum roadele inspirației lor.

Bursa de Valori București a încheiat săptămâna pe creștere, ceea ce înseamnă câștiguri pentru investitori.

Indicele principal BET a urcat cu 0,12%, până la 12.577,79 puncte. De asemenea, BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a crescut, la rândul său, cu 0,15%.

Creșteri avem și la indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri. Aici, evoluția e de 0,19%. Nici BET-FI nu s-a lăsat mai prejos. Astfel, indicele SIF-urilor a marcat o evoluție cu 0,18%.

Cei mai fericiți români

Cei mai fericiți sunt românii care au cumpărat acțiuni Condmag. Acestea s-au apreciat 7,14%, dar foarte bine le merge și celor ce au investit în Impact Developer&Contractor. Avansul în acest al doilea exemplu este de 5,81%. În cele din urmă, vești bune au primit și investitorii Romcarbon, acțiunile majorându-se cu 2,71%.

Totuși, cum în viață și în business, de altfel, nu există câștiguri fără pierderi, avem și investitori pentru care săptămâna n-a fost prea strălucită. De exemplu, foarte dezamăgiți trebuie să fie cei ce au cumpărat acțiuni Prefab. Aici deprecierea e de 13,93%. Și acțiunile Socep au scăzut în valoare, cu 3,93%, precum și cele ale Farmaceutica Remedia (-3,08%).