După Uber Eats, încă un gigant din domeniul livrărilor pleacă din România. Cine mai rămâne

După Uber Eats, încă un gigant din domeniul livrărilor pleacă din România. Cine mai rămâne

După ce Uber Eats a plecat acum doi ani de la noi, Just Eat Takeaway.com N.V. a anunțat că intenționează să sisteze platforma și operațiunile de livrare în România. Acest lucru se va întâmpla de la 1 iunie 2022, conform companiei.

Astfel, compania care operează platforma de livrări la domiciliu Takeaway a anunțat că își va opri operațiunile de pe piața din România. Cu toate acestea, detaliile financiare nu au fost dezvăluite, iar impactul asupra comenzilor, valorile brute ale tranzacțiilor și veniturilor pentru companie va fi nesemnificativ.

TakeAway pleacă din România

„Presiunea competitivă din ultima perioadă, amploarea noastră și penetrarea pe piața livrării de alimente în România au fost insuficiente pentru a susține o afacere sănătoasă. Având în vedere acest lucru, am luat decizia dificilă de a ne opri operațiunile în România. Închiderea acestei piețe ne permite să ne concentrăm pe poziții și piețe profitabile”, a anunțat compania, potrivit Reuters.

Ca referință, afacerile Takeaway din România sunt derulate prin HELLOHUGRY SA, care în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 7,3 milioane de euro și un profit de peste 45.000 de euro. Platforma Takeaway a înregistrat o pierdere de peste un miliard de euro anul trecut. Astfel, a fost nevoită să renunțe la piețele din Portugalia și Norvegia în luna martie a anului 2022.

Conform aceleiași surse, decizia TakeAway de a părăsi România vine după o adunare a acționarilor care a avut loc săptămâna trecută. Acționarul Cat Rock, care deține 6,88% din companie, a cerut renunțarea la piețele non-core, iar acțiunile Takeaway au crescut cu 3,4% după anunț, ajungând la 19,23 euro pe acțiune.

Astfel, în România mai rămân Glovo, Tazz și Bolt Food, ca platforme care livrează mâncare. Amintim, în acest sens, că Foodpanda s-a mutat pe Glovo, începând cu 1 februarie. Așadar, utilizatorii aplicației pot comanda în continuare produsele lor preferate. În luna decembrie a anului trecut, Glovo a primit aprobare din partea Consiliului Concurenței pentru achiziționarea Foodpanda în România.

Citește și: