26 mai 2021 | 10:53

Glovo cumpără Foodpanda: ce înseamnă pentru români cea mai mare achiziție de pe piața livratorilor

ACTUALITATE
Glovo cumpără Foodpanda: ce înseamnă pentru români cea mai mare achiziție de pe piața livratorilor

Anunțul zilei vine de la unul dintre cei mai importanți jucători din lume în livrarea de categorii multiple de produse. Glovo a semnat un acord cu Delivery Hero, care deține Foodpanda. Iată despre ce este vorba.

Delivery Hero, care deţine Foodpanda, a semnat un acord cu Glovo pentru achiziţia operaţiunilor din România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru şi Serbia pentru 170 de milioane de euro.

Acest lucru înseamnă că acest acord va permite Delivery Hero să-şi optimizeze amprenta operaţională şi să investească în alte pieţe principale, conform companiei.

Ce se va întâmpla cu Glovo de acum încolo

Este de aşteptat ca tranzacţia să se încheie în următoarele săptămâni, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor. Achiziţia Foodpanda de către Glovo în România este aşteptată să fie finalizată în primul trimestru din 2022.

„Delivery Hero a construit în ultimii ani o afacere de top în regiunea Balcanilor. Cu toate acestea, cu o mulțime de priorități operaționale pe farfuria noastră, credem că Glovo ar fi mai bine poziționat pentru a continua să construiască o experiență uimitoare pentru clienții noștri din această regiune”, spune Niklas Östberg, CEO şi cofoundator al Delivery Hero, citat de Economica.net.

El adaugă că întotdeauna a fost esențial pentru strategia lor pe termen lung să se concentreze pe piețe unde au văzut oportunități clare de a conduce și unde u putut construi o afacere durabilă.

Europa Centrală și de Est este o parte importantă din acest plan. Regiunea a acceptat cu adevărat platforme de livrare și, după cum spune Oscar Pierre, CEO Glovo, “suntem foarte încântați să ne consolidăm prezența și să ne creştem amprenta în țările care continuă să arate un potențial enorm pentru creştere”.

Foodpanda.ro este parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România. De asemenea, colaborează cu peste 6.000 de comercianţi (restaurante şi retaileri) din Bucureşti, şi marile oraşe din ţară.

Delivery Hero este una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, cu operaţiuni în 50 de ţări din Asia, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.

Glovo are patru ani de existență în România, iar anul trecut a anunţat că își menține poziția de lider pe piața locală a platformelor de livrare rapidă.