DuckDuckGo, nemilos cu pirateria online: ce site-uri a blocat deja

DuckDuckGo, nemilos cu pirateria online: ce site-uri a blocat deja

În ciuda numelui „jucăuș”, se pare că DuckDuckGo nu se joacă atunci când vine vorba despre pirateria din online. Ultima decizie a oamenilor din spatele motorului de căutare schimbă modul în care arată internetul.

Se pare că DuckDuckGo a pus embargo pe conținutul ce are legătură cu contrabanda online de filme, muzică și orice altceva mai poți „fura” de pe internet. Spre exemplu, TorrentFreak a descoperit că motorul de căutare nu mai afișează rezultate pentru unele dintre site-urile importante de piraterie, din întreaga lume, în această listă aflându-se inclusiv The Pirate Bay, 1337x și Fmovies. Așadar, dacă folosești DuckDuckGo și te-ai gândit să cauți torente, mai bine renunță la operațiune, întrucât șansele tale să izbândești vor fi minime.

Piratenia, eliminată aproape complet de pe motorul de căutare al celor de la DuckDuckGo

Mai mult, „victime” ale DuckDuckGo au și picat site-urile de streaming precum Flixtor și 2conv, orice căutare a conținutului de pe acestea fiind sortită eșecului. Totuși, RarBG ar putea să afișeze un singur rezultat, în loc de sutele de mii pe care le vedeți în altă parte.

Site-ul aferent instrumentului de descărcare video, YouTube-dl, de asemenea, nu produce rezultate, în ciuda tuturor conflictelor din jurul său, din ultima perioadă. În timp ce RIAA a descris YouTube-dl ca fiind un instrument de piraterie, Electronic Frontier Foundation, GitHub și alții au descoperit că nu ar fura, în realitate, material protejat prin DRM.

Engadged.com a cerut un drept la replică reprezentanților DuckDuckGo. Conform declarațiilor apărute pe TorrentFreak, totuși, răspunderea pentru încălcările drepturilor de autor ar putea fi o problemă. Compania ar fi eliminat suveranitatea piraților, pe motorul de căutare, încă din 2018, iar concurenți precum Google și Microsoft urmează deja acest exemplu, limitând rezultatele legate de piraterie. O astfel de mișcare ar putea proteja DuckDuckGo împotriva bătăliilor costisitoare pentru drepturile de autor, în mod absolut evident.

Citește și: