Drumul spre celebritate a trupei lui Sting, The Police, „pavat” cu gumă de mestecat Wrigley’s

Drumul spre celebritate a trupei lui Sting, The Police, „pavat” cu gumă de mestecat Wrigley's

Trupa The Police a reprezentat startul efectiv în carieră al lui Sting. Așadar, se poate spune că, cel puțin din această perspectivă, dacă nu și din altele, formația face parte din istoria muzicii mondiale, oferind publicului câteva piese bune, însă și un solist care avea să rescrie ideea de muzică, de unul singur.

Însă ce anume i-a făcut celebri pe cei de la The Police? Răspunsul nu este unul pe care l-ar putea ghici toată lumea.

Se spune că, la începuturile lor, The Police nu ar fi avut atât de mult succes pe cât și-ar fi dorit, iar Sting era, prin definiție, un nume total necunoscut în lumea showbiz-ului.

Lesne de înțeles că trupa, destul de „săracă” la acea vreme, accepta să facă compromisuri pentru a putea să existe.

Unul dintre aceste compromisuri a fost și colaborarea cu o companie care producea gumă de mestecat.

The Police au jucat într-o reclamă la guma de mestecat Wrigley’s Spearmint

În data de 22 februarie 1978, membrii trupei The Police, niște iluștri necunoscuți la acea vreme, aveau să accepte să apară într-o reclamă pentru guma de mestecat Wrigley’s Spearmint.

Cum altceva mai bun oricum nu aveau în perspectivă, în acea perioadă, Sting și colegii săi au acceptat să înceapă filmările pentru această reclamă. Ba mai mult, ei au fost obligați să-și vopsească părul blond. Producătorilor li s-a părut că, în acest fel, muzicienii vor semăna mai mult cu niște punk rockeri. De menționat că, în acea perioadă, punk-ul era deosebit de apreciat de tineri, așadar Wrigley’s Spearmint voia să câștige capital de imagine în rândul adolescenților perioadei.

Cei de la The Police au acceptat să se vopsească blonzi, ba chiar și-au păstrat look-ul și după aceea, devenind parte din identitatea lor.

Reclama pentru guma de mestecat Wrigley’s Spearmint nu a apărut niciodată pe micile ecrane, însă. Nu se cunosc motivele.

Peste doar câteva luni, The Police aveau să lanseze primul lor album, „Outlandos D’Amour”, dar și single-ul „Roxanne”.