Două nave rusești au fost lovite de drone ale Ucrainei, în Marea Neagră

Două nave rusești au fost lovite de drone ale Ucrainei, în Marea Neagră

Trupele ucrainene se laudă cu o nouă victorie. Acestea au reușit să doboare două nave ”Raptor” ale Rusiei cu ajutorul dronelor. Victoria a fost stabilită în Mare Neagră, în apropiere de Insula Șerpilor, luni dimineață.

Militarii ucraineni au reușit să doboare două nave rusești, în Marea Neagră

Mastodonții de mare viteză ale Kremlinului au fost doborâte, iar ucraineni cred că acestea s-au scufundat imediat, după ce au fost lovite cu rachete lansate de dronele ucrainene.

Toată operațiunea a fost filmată de dronele Ucrainei, iar imaginile au fost publicate pe Twitter.

„Forţele Navale ale Rusiei au suferit pierderi importante în această dimineaţă. Două nave ruseşti de patrulare Raptor au fost lovite de dronele Bayraktar TB-2 ale Ucrainei în Marea Neagră, lângă Insula Şerplor. Se pare că s-au alăturat navei Moskva pe fundul mării”, se arată în postarea de pe Twitter.

În imaginile publicate, se poate vedea cum navele rusești au fost lovite de drone, iar la scurt timp se vede explozia. Una dintre cele era staţionată, în timp ce alta se afla în mişcare.

Pe de altă parte, Rusia a reușit să piardă zece drone într-o singură zi. Pe 1 mai, ucraineni au reușit să pune la pământ dronel rusești ”Orlan-10”.

”Până la urmă (e și normal). Elicopterele sunt rare și avioanele inamicului evită luptele cu militarii ucraineni și zonele unde e activă apărarea antiaeriană. Aviația inamică zboară în cea mai mare parte în afara spațiului aerian al Ucrainei sau doar în teritoriul ocupat temporar, acolo unde adversarul și-a crescut semnificativ propriile mijloace de apărare aeriană. Prin urmare, țintele apărătorilor ucraineni devin din ce în ce mai mult dronele „Orlan-10” rusești neînsoțite, drone care transmit informații inamicului și corectează focul artileriei ocupanților.”, spun Forțele Aeriene Ucrainene.

Autoritățile susțin că o astfel de dronă poate să coste între 80.000 și 120.000 de dolari, depinde de configurație.

 

Citește și:
Etichete: