16 nov. 2022 | 17:31

Donald Trump, lovitură dură de unde nu se aștepta. Ce s-a întâmplat după ce și-a anunțat candidatura

ULTIMA ORĂ
Donald Trump, lovitură dură de unde nu se aștepta. Ce s-a întâmplat după ce și-a anunțat candidatura

Ivanka Trump, fiica fostului președinte Donald Trump, care a fost consilier la Casa Albă în administrația Trump, a declarat marți seară, la scurt timp după ce tatăl ei și-a anunțat campania pentru 2024, că „nu intenționează să se implice în politică” de această dată.

Trump, lovitură după anunțul că va candida la prezidențiale

„Îmi iubesc foarte mult tatăl”, a postat Ivanka Trump pe Instagram. „De data aceasta, aleg să dau prioritate copiilor mei mici și vieții private pe care o creăm ca familie”. 

Donald Trump a anunțat marți seară că va candida din nou la președinție în 2024.

Ivanka Trump și soțul ei, Jared Kushner, au fost funcționari cheie la Casa Albă în administrația lui Donald Trump. Dar, după ce Donald Trump a pierdut în fața președintelui Joe Biden în 2020, cuplul s-a îndepărtat de politică.  

Comisia din Camera Reprezentanților din 6 ianuarie a prezentat mărturii video atât de la Ivanka Trump, cât și de la Kushner, în care aceștia au declarat că au încercat să îl convingă pe fostul președinte că a pierdut alegerile din 2020, sfidând afirmațiile sale repetate și nefondate de fraudă.

„Deși îl voi iubi și îl voi susține întotdeauna pe tatăl meu, pe viitor voi face acest lucru în afara arenei politice”, a scris marți Ivanka Trump.

„Sunt recunoscătoare că am avut onoarea de a servi poporul american și voi fi întotdeauna mândră de multe dintre realizările administrației noastre”.

Fiica lui Trump, implicată într-un proces

Ivanka Trump a postat mai puțin frecvent decât obișnuia să o facă pe rețelele de socializare de când tatăl ei a părăsit funcția în ianuarie 2021, deși a pus câteva postări în weekend despre nunta surorii sale Tiffany. 

De asemenea, ea a distribuit mai multe postări în timpul verii, recunoscând publicarea cărții lui Kushner și onorând-o pe mama ei, Ivana, care a murit în iulie. 

Ivanka Trump este, de asemenea, menționată într-un proces împotriva Organizației Trump, intentat pe 30 septembrie de procurorul general al New York-ului, Letitia James. 

Procesul îi acuză pe Ivanka Trump, pe tatăl ei, Donald Trump Jr, pe Eric Trump și pe alți directori ai companiei de o schemă de ani de zile pentru a umfla în mod fals valorile unei largi părți a proprietăților din imperiul lor imobiliar internațional.