Donald Trump, din nou online: s-a terminat exilul digital al fostului președinte. Decizia controversată a lui Elon Musk

Donald Trump, din nou online: s-a terminat exilul digital al fostului președinte. Decizia controversată a lui Elon Musk

După un an și 10 luni, contul de Twitter al lui Donald Trump este din nou online, în urma unei decizii controversate a lui Elon Musk, nou director general al rețelei de socializare. Șeful Tesla și SpaceX anunțase de mult timp că va reactiva contul fostului președinte după ce va cumpăra Twitter.

Pentru că se plictisea probabil sâmbătă dimineață, Elon Musk a decis să facă un sondaj pe contul personal de Twitter vizavi de reactivarea contului fostului președinte Donald Trump. În mod previzibil, părerile au fost foarte împărțite, dar concluzia tweet-ului pe care îl poți vedea mai jos este una cât se poate de clară. 51,8% au ”votat” pentru readucerea lui Trump pe Twitter.

Pentru context, contul său a fost suspendat pe 8 ianuarie 2021, la câteva zile după ce accepțiunea generală a fost că a încercat să dărâme statul de drept în SUA, după ce a refuzat să accepte înfrângerea de către Joe Biden la alegerile prezidențiale. Ca referință, chiar și la doi ani după ce a pierdut alegerile, Trump insistă în continuare, cu fiecare ocazie, că alegerile din 2020 au fost furate, iar el a câștigat, de fap, președinția.

Donald Trump, din nou pe Twitter

Contul de Twitter al lui Donald Trump, cu 72,3 milioane de urmăritori este din nou online la momentul redactării acestui material, cu mențiunea că fostul președinte nu a făcut încă nicio postare mai nouă de 8 ianuarie 2021. ”Pentru toți cei care au întrebat, nu mă voi duce la Inaugurare pe 20 ianuarie”, este ultimul mesaj al fostului președinte american pentru urmăritorii săi, insistând practic pe faptul că nu va recunoaște sub nicio formă înfrângerea în fața lui Joe Biden. Acel mesaj are 514.700 de aprecieri, în creștere.

În ceea ce privește decizia lui Elon Musk, este a confirmat printr-un mesaj pe Twitter că va reactiva contului lui Donald Trump ca o consecință a deciziei urmăritorilor săi. ”Vox Populi, Vox Dei” (Vocea poporului, vocea lui Dumnezeu), astfel și-a încheiat șeful rețelei de socializare înainte să-l aducă din nou pe fostul președinte în online.