22 iul. 2022 | 09:00

Doar asta nu făceai pe YouTube, dar ”s-a rezolvat”: cât de ușor vei cheltui bani, în timp ce-ți urmărești vloggerii favoriți

ACTUALITATE
Doar asta nu făceai pe YouTube, dar ”s-a rezolvat”: cât de ușor vei cheltui bani, în timp ce-ți urmărești vloggerii favoriți

În cazul în care nu aveai suficient de multe mecanisme la îndemână prin care să-ți cheltui banii, YouTube vine cu o actualizare în acest sens și îți va face viața mai ușoară dacă vrei să-ți susții financiar vedetele preferate din online, vloggerii, influencerii.

Cea mai nouă actualizare servită de YouTube este menită să te încurajeze să-ți cheltui banii pe baza unui impuls stârnit de canalul tău favorit de pe platforma de streaming. Dintr-un punct de vedere, este mai mult un update pentru creatorii de conținut, pentru că aceștia își pot atașa magazinul virtual de pe Shopify canalului de YouTube. Astfel, ai în orice moment în fața ochilor eventuale achiziții atunci când te uiți la cel mai recent episod dintr-un podcast sau orice alt tip de emisiune online.

YouTube îți ia banii, dacă nu o făcea deja

Ca de obicei, pentru a profita de noua actualizare, cel puțin la început, creatorul de conținut urmărit trebuie să fie localizat în Statele Unite ale Americii. Cel mai probabil, această restricție se va limita în următoarele săptămâni și luni, dar este important să știi că există.

Chiar și în SUA, însă, nu orice își poate ancora magazinul virtual în profilul de YouTube. În schimb, trebuie să faci parte dintr-o categorie de creatori eligibili. Printre altele, asta înseamnă fie să ai minim 10.000 de abonați, fie să deții un canal de YouTube oficial pentru un artist. Trebuie să ai activată monetizarea, să te axezi pe conținut care nu este destinat minorilor și, nu în ultimul rând, să nu fi primit în trecut avertismente de orice fel de la Google. Cu alte cuvinte, nu poți să-ți deschizi azi un canal de YouTube, iar mâine să vinzi pe același site.

În mod surprinzător, YouTube a anunțat că nu va lua comisioane de la creatorii de conținut pentru achizițiile realizate prin Shopify.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele