Doar asta nu făceai pe WhatsApp, dar s-a rezolvat: actualizarea pe care ți-ai dori-o și în România

Doar asta nu făceai pe WhatsApp, dar s-a rezolvat: actualizarea pe care ți-ai dori-o și în România

În funcție de colțul mapamondului în care te afli, WhatsApp încearcă să-ți ofere o serie stufoasă de funcții și servicii in-app. În unele țări, acest efort este mai ușor de implementat decât în altele. Din acest motiv, cea mai recentă actualizare nu este pentru toți.

Dintre cei aproximativ două miliarde de utilizatori care se bucură de WhatsApp în fiecare zi, utilizatorii din India sunt un pic mai privilegiați decât ceilalți. Nu de alta, dar tocmai au câștigat posibilitatea de a face cumpărături și a-și plăti achizițiile fără să părăsească aplicația de chat. Anunțul pe marginea subiectului a făcut de Meta și a implicat o colaborarea cu serviciul local JioMart.

Cum ajungi să-ți faci cumpărăturile pe WhatsApp

Deși funcția nu este disponibilă în România și nu este clar dacă va exista vreodată, în cazul în care ajungi în India, există un număr de WhatsApp aferent JioMart, îl accesezi, scrii Hi, trimiți mesajul și, în mod automat, ești transpus într-o interfață de magazin virtual, după cum se poate observa în imaginea de intro. În mod previzibil, interfața este una similară și cu alte servicii pe care le-ai testat în trecut pentru shopping online, nu vorbim de nimic revoluționar aici. Partea interesant constă doar în faptul că întregul proces de comandă și plată are loc fără să părăsești WhatsApp.

În contextul în care tot mai mulți utilizatori de smartphone speră să nu mai fie nevoiți să-și instaleze N aplicații pentru fiecare serviciu în parte pe care îl utilizează, actualizarea WhatsApp nu putea veni într-un moment mai bun. Funcția lansată acum în India este însă benefică și din pricina faptului că tot mai mulți oameni preferă să comunice prin mesaje text, decât la telefon, iar să scrii câteva mesaje pentru a avea în final alimentele dorite la ușă este o soluție perfectă pentru surprinzător de multe persoane.

În condiții ideale, în fiecare colț al mapamondului, WhatsApp va deveni o super aplicație similară cu WeChat în China. Ca referință, în țara cu pricina, aplicația respectivă te ajută să-ți plătești chiria, să-ți cumperi bilete la un spectacol, să faci cumpărături sau să comanzi un taxi, totul prin mesaje.