Dispozitivul viitorului de la Apple: la ce lucrează gigantul din Cupertino

Dispozitivul viitorului de la Apple: la ce lucrează gigantul din Cupertino

Smartphone-urile pliabile sunt la modă acum. Apple lucrează la un smartphone pliabil,  dar ar avea în lucru ceva mai măreț de atât.

Și anume, gigantul din Cupertino ar urma să creeze un hibrid între o tabletă și un laptop, cu un ecran care va juca inclusiv rolul tastaturii și al touchpad-ului. Așadar, compania lucrează la un device cu ecran pliabil de 20 de inci, conform The Verge.

Se pare că este vorba de un hibrid iPad – MacBook. Lenovo a avut o idee în acest sens deja, făcând așa ceva cu ThinkPad X1 Fold. Însă, așa cum au arătat review-urile, Lenovo mai are de lucru până să perfecționeze acest gen de produs.

Astfel, viitorul dispozitiv pliabil al celor de la Apple va fi compus exclusiv din ecranul pliabil de 20 de inci. Când îl vei deschide, acesta va putea fi folosit ca un laptop, iar pliat va juca rolul unei tablete, probabil ceva mai groase. Nu va exista tastatură sau touchpad.

În ceea ce privește scrierea, aceasta se va face prin intermediul unei tastaturi virtuale, iar funcțiile touchpad-ului vor fi realizate prin intermediul gesturilor realizate cu degetul pe ecran. Potrivit The Verge, produsul este încă departe de o lansare pe piață. Se estimează că acesta ar putea fi lansat abia în 2026.

Apple va organiza primul eveniment de lansare din 2022: când se va întâmpla, ce ar putea lansa gigantul

A devenit oficial: Apple tocmai ce a trimis invitații pentru primul său eveniment organizat în 2022, tuturor celor interesați. Rămâne de văzut ce va lansa compania, în cadrul acestui prim eveniment important al anului.

Evenimentul va avea loc pe 8 martie, iar invitația oferă, în dulcele stil clasic Apple, indicii subtile despre ceea ce am putea să vedem. Cu alte cuvinte, nu știm sigur nici ce va lansa Apple și nici ce noutăți va aduce, cu toate că putem bănui.

Invitația „criptică” conține cuvintele „Peek performance”, ca „teaser” oficial.  Așadar, s-a speculat că, în cadrul evenimentului din data de 8 martie 2022, compania ar putea să lanseze noul smatphone iPhone SE, dar și o nouă generație de iPad Air, împreună cu noi modele de Mac. Potrivit unui raport Bloomberg, un cip M2 ar putea fi, de asemenea, o opțiune, în ceea ce privește lansarea, ca parte a tranziției către conceptul de Apple Silicon.

Citește și: