Dispare plata CASS, pentru 10 ani: vestea zilei pentru acești români, banii le rămân în buzunar

Dispare plata CASS, pentru 10 ani: vestea zilei pentru acești români, banii le rămân în buzunar

Plata CASS este eliminată pe o perioadă de zece ani, pentru anumite categorii de cetățeni. Concret, este vorba despre oamenii care donează celule stem din sânge sau măduvă osoasă.

Un bine pe care-l faci se întoarce la tine. Dacă ești donator, vei fi scutit de plata CASS timp de un deceniu. Practic, banii care ajungeau la stat lună de lună, din salariul tău, îți vor rămâne în buzunar.

Important de menționat este că de acest beneficiu se bucură donatorii care fac fapta bună după data de 18 septembrie 2022! Este important de reținut că nu vorbim despre aplicarea retroactivă a legii, deci doar din acest moment se poate vorbi despre scutirea de la plata CASS pentru donatori!

Se elimină plata CASS pentru acești români, timp de un deceniu. Legea s-a dat deja

„Cei ce vor dona, începând cu 18 septembrie 2022, celule stem hematopoietice, adică cele extrase din măduva osoasă sau sânge, vor beneficia de scutire de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) timp de zece ani de la donare, potrivit unei ordonanțe apărute miercuri. În momentul de față, celulele stem sunt folosite în tratarea a zeci de boli grave, inclusiv a unor boli de sânge sau a unor tulburări metabolice (…)

Exceptarea de la plata CASS pentru donatorii de celule stem se va aplica timp de zece ani de la momentul donării”, explică, pe larg, avocatnet.ro.

Măsura are ca scop principal încurajarea populației să întreprindă astfel de gesturi umanitare care salvează alte vieți omenești. Spitalele noastre duc mare lipsă de organe, de țesuturi și, chiar dacă familiile traversează o dramă prin pierderea unei persoane dragi, cel puțin pot avea alinarea că aceasta continuă să trăiască, sub o anumită formă, în continuare.

A face o faptă bună ar trebui să fie deviza fiecăruia dintre noi, mai ales când vedem cât de multe nenorociri se petrec zi de zi. Nu vom reuși să trăim o viață mai bună în societate, decât în clipa în care vom decide să ne întindem unii altora câte o mână de ajutor, la nevoie.