Disney+ face încă un pas înaintea celorlalți: ce filme ai putea vedea pe serviciul de streaming proaspăt lansat și în România

Disney+ face încă un pas înaintea celorlalți: ce filme ai putea vedea pe serviciul de streaming proaspăt lansat și în România

Mai multe filme Marvel non-Disney vor sosi pe Disney+ în curând, ceea ce este o veste extrem de bună, de vreme ce canalul de streaming s-a lansat, în sfârșit, și la noi în țară.

Odată cu achiziționarea Studiourilor Marvel de către Walt Disney Corporation în 2009, a început și procesul de aducere a tuturor personajelor sub același banner, iar odată cu fuziunea Disney/Fox din 2019, Disney a dobândit inclusiv drepturile de utilizare a aproape întregului „arsenal” Marvel.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că personaje precum The Incredible Hulk și Spider-Man pot apărea acum la liber în filmele MCU, acestea au lipsit în mod semnificativ din catalogul de filme Marvel, disponibile pe Disney+. Acest lucru este cauzat de faptul că, deși Disney a reușit să încheie acorduri care permit utilizarea acelor personaje în anumite proiecte MCU, studioul nu deține drepturile lor de distribuție, care aparțin Sony și, respectiv, Universal. Prin urmare, filme precum cele din trilogia Spider-Man, a lui Sam Raimi, de la începutul anilor 2000, cu Tobey Maguire, și The Incredible Hulk, din 2008, cu Edward Norton, nu au fost disponibile anterior pe serviciul de streaming Disney+.

Disney+ s-ar putea să ia fața Netflix, cât de curând, în streaming

Motivele din spatele din spatele adăugării filmelor Marvel non-Disney în grila de programe a serviciul Disney+ par să fie conduse de un singur obiectiv. Faptul că atât de multe filme Marvel indisponibile anterior vin acum pe platformă arată că Disney începe să aducă totul sub același acoperiș, consolidându-și monopolul asupra audienței a două francize de mare succes: MCU și Spider-Man.

Cu toate acestea, conform unui acord pe care Sony și Netflix l-au încheiat anul trecut, drepturile pentru a difuza versiunile din cinematografe ale Sony Pictures aparțin Netflix, ceea ce înseamnă că Disney ar putea să nu pună mâna pe Spider-Man-ul cu Tom Holland, în perioada următoare.

Acestea fiind spuse, evoluția arată că tendința ascendentă actuală a Disney+ nu dă niciun semn că are de gând să pună frână. Se bănuiește că gigantul de streaming are toate șansele să aibă succes și la noi în țară.

Citește și: