Disney+, disponibil oficial în România, de astăzi: cât costă abonamentul la Star Wars, Marvel, Pixar și altele

Disney+, disponibil oficial în România, de astăzi: cât costă abonamentul la Star Wars, Marvel, Pixar și altele

Disney+ a ajuns să fie disponibil în peste 60 de țări din fiecare colț al mapamondului, iar printre acestea se numără și România, începând de astăzi, 14 iunie 2022. Noul serviciu de streaming este cunoscut mai ales pentru faptul că este gazda librăriilor de filme și seriale de la Pixar, Star Wars și Marvel.

Aproape 2000 de filme și seriale sunt disponibile pe Disney+, cu o investiție în conținut original de cel puțin 1,7 miliarde de dolari, conform Statista. Încasările generate până la această oră pentru The Walt Disney Company au fost de 67,4 miliarde de dolari, cu mențiunea că platforma disponibilă exclusiv contra-cost a generat deja 137,7 milioane de utilizatori în fiecare colț al mapamondului.

Disney+, lansat în România. Ce poți să vezi?

Disney+ ar putea fie cel mai important concurent pentru Netflix la nivel global, mai ales pentru francizele Star Wars și Marvel, pe care le pune la dispoziția abonaților. Amatorii de animație se vor bucura de accesul la întreaga colecție de scurtmetraje, lungmetraje și seriale din portofoliul Pixar.

În România, pentru o perioadă limitată de timp, ai putut să te abonezi cu 240 de lei pe an. În mod normal, tariful este de 30 de lei pe lună sau 300 de lei pe an. Astfel, cu varianta unei plăți anuale, plătești doar 10 luni în loc de 12. Condiția este să-ți dorești să rămâi abonat. La același nivel de calitate a conținutului și cu beneficii similare, Netflix te taxează 60 de lei pe lună. Chiar și așa, Disney+ este mai scump decât HBO Max, care s-a rezumat la 25 de lei sau 5 euro pe lună. Prime Video este cel mai ieftin dintre serviciile de streaming internaționale disponibile pentru români, doar 14 lei pe lună plătești pentru accesul la platforma creată de Amazon.

În România, vei putea vedea prin intermediul Disney+ aproximativ 700 de filme, 900 de seriale și 150 de producții originale. Este important de reținut că multe dintre cele pe care le poți vedea acum pe serviciul de streaming de la Disney au dispărut în ultimul an de pe Netflix, cele mai cunoscute din această categorie fiind serialele cu super eroii Marvel. În orice caz, dacă te-ai abonat la Disney+ și vrei să începi de undeva, te poți uita la Moonknight, al cărui actori principali au fost intervievați de Playtech.ro aici.

Citește și: