Diana Șoșoacă, executată silit de ANAF. Senatoarea dă în judecată instituția și Ministerul Finanțelor

Diana Șoșoacă, executată silit de ANAF. Senatoarea dă în judecată instituția și Ministerul Finanțelor

Lovitură dură de la Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru Diana Șoșoacă. Şeful ANAF, Lucian Heiuș, susține că a început executarea silită a senatoarei din cauza datoriilor din pandemie. Politiciana are poprire pe conturi deoarece nu şi-ar fi achitat obligaţiile fiscale. În replică, aceasta a spus că va da în judecată instituția și Ministerul Finanțelor.

ANAF, lovitură pentru Diana Șoșoacă

O treime din indemnizația de senator a Dianei Şoşoacă este oprită de ANAF, ca urmare a datoriilor pe care le are faţă de stat. Potrivit agenției fiscale, avocata trebuie să achite obligații la bugetul de stat.

„În loc să achite, inventează dușman și lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu ea. Eu am spus, din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică, așa că senatorul Șoșoacă trebuie să-și plătească toate aceste datorii”, a explicat Heiuş.

Celebra senatoare este executată silit

Președintele Agenției Națională de Administrare Fiscală anunță executarea silită prin poprirea conturilor bancare ale senatoarei Diana Șocoacă.

„A intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că, atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a subliniat Lucian Heiuș.

Câți bani are de dat statului

În continuare, șeful ANAF a mai afirmat că Șoșoacă nu are parte de un tratament special: „Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci, nu este nimic ieşit din comun”.

Reacția avocatei la decizia ANAF

Diana Șoșoacă dezvăluie că datoria calculată de ANAF se ridică la suma de circa 30.000 de euro. Mai mult, această măsură nu reprezintă altceva decât o încercare a adversarilor săi politici de a o intimida, este de părere senatoarea.

E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin pollitic”, a menționat avocata.

Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, comportamentul său este ca al unui rău platnic: inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste, relatează șeful ANAF, Lucian Heiuș. Din cauza acestei situații, senatoarea dă în judecată instituția fiscală și Ministerul Finanțelor, anunță Antena 3.