Diablo Immortal continuă să facă bani: cât câștigă Blizzard pe zi de pe urma jocului

Diablo Immortal continuă să facă bani: cât câștigă Blizzard pe zi de pe urma jocului

Conform datelor de urmărire a aplicației, jocul gratuit de la Blizzard a câștigat aproape 2,5 milioane de dolari într-o zi.

În prima sa lună, noul joc controversat pentru mobil de la Blizzard, Diablo Immortal, a strâns venituri raportate de aproape 50 de milioane de dolari din 10 milioane de descărcări. Chiar dacă dezbaterile și criticile s-au învârtit în jurul RPG-ului free-to-play, datele arată că jocul a câștigat cel puțin 1 milion de dolari pe zi.

După cum a raportat pentru prima dată de Mobilegamer.biz, datele de la AppMagic par să indice că spin-off-ul Diablo al lui Blizzard câștigă bani. Potrivit datelor, în prima săptămână a jocului a fost descărcat de 6,85 milioane de ori. Până pe 3 iulie, acest număr a crescut la 10,35 milioane de descărcări.

Și, deși probabil că nu toți acești jucători au rămas sau au cheltuit bani, destui jucători au făcut asta, pe 11 iunie, Immortal a adunat 2,4 milioane de dolari în venituri, cea mai bună zi de până acum. La 30 de zile de la lansare, Immortal a câștigat 48.988.970 USD, conform datelor AppMagic.

Jocul generează un venit uriaș

Important de reținut este că toate aceste numere nu includ versiunea pentru PC a jocului. De asemenea, datele AppMagic se bazează pe ce câștigă dezvoltatorii după ce Apple și Google își iau reducerile. Deci, având în vedere asta, este foarte probabil ca veniturile totale ale Diablo Immortal să fie mult mai mari decât cei 48,9 milioane de dolari raportați pe care îl arată aceste date.

Pentru mulți dintre voi care citiți asta, probabil că aceasta nu este vestea pe care ați vrut să o auziți.

Diablo Immortal a mers pe un „drum dificil” de când a fost anunțat. Lucrurile s-au înrăutățit doar după ce a apărut. Mulți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la achizițiile în aplicație ale jocului și la suma de bani pe care trebuie să o cheltuiești pentru a maximiza caracterul și echipamentul.

Cel puțin un streamer a cheltuit mult prea mulți bani, demonstrând cât de rar și greu este să obții cele mai bune gemuri din joc.

Toate acestea au ridicat întrebări cu privire la ce ne așteaptă cu Diablo IV. Blizzard spune că va include doar microtranzacții „cosmetice”, dar chiar și asta ar putea fi prea mult după controversatul Immortal.

Etichete: