Blizzard a dat lovitura: câți bani a strâns de la lansare Diablo Immortal

Blizzard a dat lovitura: câți bani a strâns de la lansare Diablo Immortal

De asemenea, a fost descărcat de peste 8 milioane de ori.

Diablo Immortal pare să aibă un început puternic, deoarece versiunea axată pe mobil a francizei Blizzard a generat venituri de peste 24 de milioane USD în primele două săptămâni.

Site-ul de urmărire al industriei AppMagic a împărtășit câteva informații interesante pentru Diablo Immortal, free-to-play, alături de detaliile microtranzacțiilor, inclusiv faptul că SUA și Coreea de Sud au cheltuit cei mai mulți bani și că jocul a fost descărcat mai mult de opt milioane de ori.

SUA au reprezentat 26% din toate descărcările globale și 43% din veniturile menționate anterior. Apropo de venituri, Coreea de Sud se află pe locul doi, cu 23%, iar Japonia ocupă locul trei cu 8%.

Aceste cifre impresionante au fost atinse în ciuda faptului că mulți jucători au fost supărați de implementarea microtranzacțiilor Diablo Immortal. Anumiți jucători s-au plâns că cel mai bun loot a lui Immortal este aparent foarte dificil de obținut fără a cheltui mulți bani și chiar și atunci acesta nu este garantat.

Immortal sau Immoral

Pentru a pune în context succesul financiar timpuriu al lui Immortal, Hearthstone, singurul alt joc mobil pe care Blizzard l-a lansat în acest moment, a câștigat aproximativ 5 milioane de dolari în mai. În ciuda reacției vocale la sistemele de monetizare ale lui Immortal, este clar că nimeni nu se aștepta ca jocul să eșueze din start. În schimb, îngrijorarea pentru mulți fani a fost un scenariu în care Immortal a avut atât de mult succes pentru Blizzard, încât o să influențeze modul în care studioul își monetizează viitoarele jocuri.

Deocamdată, acea teamă pare nefondată. Directorul general al francizei Diablo, Rod Fergusson, a spus recent că Diablo IV va avea un set diferit de sisteme de monetizare decât Immortal. „Pentru a fi clar, D4 este un joc la preț complet creat pentru publicul PC/PS/Xbox”, a scris el pe Twitter după prezentarea recentă a jocului la prezentarea recentă a Microsoft Summer Game Fest.

Separat, Blizzard a anunțat săptămâna aceasta că Overwatch 2 va elimina loot boxes.

Etichete: