27 iul. 2021 | 08:29

Primăria Capitalei intră în secolul 21: ambiția lui Nicușor Dan pentru digitalizare, aplicații de iPhone și Android

ACTUALITATE
Primăria Capitalei intră în secolul 21: ambiția lui Nicușor Dan pentru digitalizare, aplicații de iPhone și Android

Primăria București are un handicap major pe partea de digitalizare, dar se pare că există mai multe inițiative din partea lui Nicușor Dan de a le rezolva, măcar o parte dintre ele.

Dacă totul merge bine, în viitorul apropiat vor exista niște aplicații de iOS și Android pentru a-ți plăti toate dările la Primăria Municipiului București. Momentan, proiectul se află la început și se dorește determinarea unei valori estimate pentru achiziționarea unei aplicații de plată cu cardul pentru cele mai populare platforme mobile.

„Aplicația își propune să fie o modalitate unică de plată a serviciilor furnizate de Primăria Municipiului București (PMB). Aceasta va fi pusă la dispoziția cetățenilor în magazinele Apple Store și Google Play, dar va avea și o interfață web pentru accesare de pe PC/laptop. Prin intermediul acestei aplicații, utilizatorii vor putea să selecteze tipul de serviciu/taxă și în funcție de tipul acesteia să urmeze un proces specific ce poate sau nu să includă interacțiunea cu un operator. Va fi realizat și un modul pentru operatorii PMB pentru gestionarea facilă a solicitărilor. Se urmărește ca interacțiunea între operatorii PMB și utilizatori să se realizeze exclusiv prin aplicație”, relevă documentul analizat de Profit.ro.

Cum va funcționa aplicația pentru digitalizarea Primăriei București

În mod previzibil, efortul va fi de a integra o interfață cât mai prietenoasă și ușor de folosit, chiar și de către persoanele mai puțin tehnice. De asemenea, se dorește reducerea la minim a numărul de pași care trebuie urmați pentru efectuarea unei operațiuni. În funcție de serviciu/taxa ce se plătește, utilizatorii vor putea introduce date personale, încărca documente și transmite fotografii realizate direct din aplicație.

Începi prin a crea un cont de utilizator și o parolă. Pe baza numelui de utilizator, îți vei putea vedea istoricul tranzacțiilor, statusul cererilor actuale cu posibilitatea de modificare a lor, vei putea descărca documente emise de PMB, dovezi de plată și nu numai. În plus, îți vei putea salva cardul de credit pentru o utilizare facilă la viitoare tranzacții la la emiterea de facturi.

Se estimează că partea de consultare se va încheia în prima decadă a lunii august.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele