Decizia de ultimă oră a gigantului Google: ce alte companii au mai făcut acest lucru

Decizia de ultimă oră a gigantului Google: ce alte companii au mai făcut acest lucru

Google a anunțat că își va încetini ritmul de angajare pentru restul anului 2022 și le-a spus angajaților „să fie mai antreprenori”.

Conform Bloomberg, la fel ca Meta și alte companii de tehnologie, CEO-ul Sundar Pichai a citat o „perspectivă economică globală incertă” pentru schimbarea ritmului și a spus că compania va consolida operațiunile și va eficientiza „acolo unde investițiile se suprapun”.

Pe de altă parte, ritmul de angajare al Google a fost alert în al doilea trimestru al anului 2022, deoarece compania a adăugat 10.000 de angajați noi la cei 163.906 de angajați, în creștere cu 17% față de an. Totuși, pentru restul anului 2022, Google se va concentra pe angajări pe roluri de inginerie, tehnice și alte roluri cruciale.

“Mergând înainte, trebuie să fim mai antreprenori, să lucrăm cu o urgență mai mare, cu o concentrare mai ascuțită și mai multă “foame” decât am arătat în zilele mai “însorite”. În unele cazuri, asta înseamnă consolidarea acolo unde investițiile se suprapun și eficientizarea proceselor. În alte cazuri, asta înseamnă întreruperea implementării și redistribuirea resurselor în zone cu prioritate mai mare”, a spus CEO-ul Google.

Google strânge cureaua

Microsoft intenționează, de asemenea, să reducă un număr mic de locuri de muncă, din cauza realinierii grupurilor sale de afaceri, potrivit Bloomberg. Acestea vor afecta grupuri, inclusiv consultanță și soluții pentru parteneri din întreaga lume. Cu toate acestea, compania intenționează să continue angajarea în alte roluri și va încheia 2022 cu un număr mai mare de angajați.

Mai mult, alte firme de tehnologie au spus că încetinirea economiei va afecta angajarea. De curând, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, i-a avertizat pe angajații că „una dintre cele mai grave scăderi pe care le-a văzut din istoria recentă” ar putea afecta compania, în timp ce le-a spus managerilor să „îi concedieze” pe cei cu performanțe slabe „care nu sunt capabili să se îndrepte”.

Ca referință, Netflix, Unity, Coinbase și Paypal și-au redus, de asemenea, recent locurile de muncă.