Decizia autorităților, după scandalul privind felul în care România a fost reprezentată la târgul de turism de la New York

Decizia autorităților, după scandalul privind felul în care România a fost reprezentată la târgul de turism de la New York

Decizie radicală după prezentarea rușinoasă a României la târgul internațional de turism de la New York. Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a decis ca toate participările țării noastre la târgurile internaționale să fi suspendate temporar.

Decizia autorităților, după scandalul privind felul în care România a fost reprezentată la târgul de turism de la New York

„Participarea la târgurile internaționale de turism, cu stand de țară, va fi regândită și asumată de Consiliul de Brand Turistic Național (CBTN) și de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT). Acțiunile de promovare a destinației România pe piețele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de către CBTN și CCT”, a anunțat ministrul Turismului.

Sancțiunile nu se opresc aici, guvernantul de la Turism a ordonat mai multe anchete disciplinare în cadrul Direcției Generale Turism, dar și întreruperea activității de participare la târgurile internaționale a delegației trimisă de către minister care a participat la târgul de promovare din New York.

Totodată, ministrul Turismului a cerut ca MAE să analizeze atitudinea profesională a celor care au făcut parte din delegația care a reprezentat România la târgul din New York având în vedere că au promovat o imagine care afectează modul în care poate fi privită țara noastră.

 “Spațiul mult așteptat pentru a disemina informații exclusive, oferte de călătorie și programe turistice care nu pot fi găsite într-o astfel de prezentare nicăieri altundeva”, au transmis reprezentanții paginii “Consulate general of Romania in New York”.

Statul român a cheltuit aproape 8.000 de dolari pentru participarea la acest eveniment

Echipa de la New York a avut parte și de sprijinul Consulatului General al României la New York și al Biroului de Promovare Comercială și Economică. Fapta e cu atât mai gravă având în vedere că ”deranjul” participării României la acest eveniment a costat nu mai puțin de 8.000 de dolari, după cum a transmis Ministerul Turismului într-un comunicat de presă.

”Amenajarea standard, oferită de organizatorul Travel and Adventure Show țării noastre și tuturor celorlalți expozanți care au optat pentru această ofertă, constă în decor format din pânză de culoare neagră, amplasată pe pereții despărțitori și pe mese, și afișaj de țară, fiind specifică manifestării expoziționale din New York de mai bine de 20 de ani. Respectiv, acest tip de amenajare a fost întâlnită și la edițiile anterioare, iar ministerul a plătit anul acesta suma de 7.990 dolari. Din 200 de expozanți, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziție de organizator”, a transmis ministerul.

 

 

 

Etichete: