De ce să ții telefonul cu fața în jos pe masă. Trucul care te ajută enorm, explicația simplă

De ce să ții telefonul cu fața în jos pe masă. Trucul care te ajută enorm, explicația simplă

Când îți pui telefonul pe masă, să zicem, când iei cina cu prietenii tăi, îl așezi cu ecranul cu fața în sus sau în jos? Alegerea pe care o faci spune multe lucruri despre tine, astfel că este mai bine să îți ții telefonul cu fața în jos după folosire. Iată de ce!

Există două categorii principale de oameni din acest punct de vedere: cei care pun telefonul cu fața în sus și oamenii care pun dispozitivul cu ecranul în jos.  Oamenii care își așează mobilul cu ecranul cu fața în sus își permit, mai mult decât cei care îl pun cu ecranul cu fața în jos, să fie întrerupți de un apel, mesaj text sau nevoia bruscă de a verifica facebook-ul sau vremea.

Atunci când ești cu cunoștințe care nu sunt deosebit de interesante, este aproape instinctiv să începi să te joci pe telefon sau să faci diferite activități care să îți ia atenția de la persoanele cu care ești. Atât producătorii de telefoane mobile cât și dezvoltatorii de aplicații sunt conștienți de faptul că unele persoane preferă să își țină telefonul cu fața în jos atunci când nu doresc sa fie deranjați.

Motivele pentru care să ții telefonul cu fața în jos

Astfel, au fost dezvoltate soluții de tip software care dezactiveză anumite funcții ale telefonului atunci când acesta este așezat cu fața în jos. Plasarea telefonului cu ecranul în jos are nenumărate benficii. În primul rând, vei salva mult mai multă energie a bateriei dacă vei ține telefonul așa.

Citește și: De ce să nu-ți ții telefonul în buzunar, niciodată. Avertismentul ciudat al unui mare producător

Notificările, mesajele sau apelurile telefonice consumă bateria dispozitivului tău. Însă, atunci când îl plasezi așa, toate acestea sunt dezactivate. Astfel, în cazul în care vei primi notificări sau apeluri, display-ul telefonului va rămâne stins. Însă, plasarea telefonului așa, are și părți mai puțin plăcute.

Astfel, dacă vei lăsa telefonul cu ecranul în jos, acesta din urmă se va murdări mai repede. Dacă ești obișnuit să îți lași asa telefonul, indicat este să îl cureți frecvent deoarece, în timp, acumulează mulți microbi și bacterii care pot fi periculoase pentru tine. În momentul în care îl vei lipi de obraz și ureche, nu vei face nimic altceva decât să transferi toate acele bacterii pe fața ta și să te expui anumitor afecțiuni dermatologice.

Citește și: