De ce să mergi în vacanța de Paște în Transilvania: ce poți vizita în orașele emblematice

De ce să mergi în vacanța de Paște în Transilvania: ce poți vizita în orașele emblematice

Vacanța de sărbătorile de Paște bate la ușă și nu cred că e loc mai frumos în țara noastră decât ținutul Transilvaniei. Poți vizita atâtea locuri în Transilvania, de la obiective turistice, la locuri superbe în natură, cu peisaje impresionante sau cetăți medievale încărcate de istorie și legende.

Un tur prin Transilvania este modalitatea perfectă de a-ți face o vacanță de vis, la început de primăvară. Sighișoara este, probabil, cel mai frumos oraș din zona Ardealului. Originile Sighișoarei datează din epoca romană. În secolul I d.Hr., dacii (vechii locuitori ai teritoriului României moderne care, în cele din urmă, se vor dezvolta în poporul român) au construit o fortificație numită Sandava. Sub administrația romană a fost cunoscut sub numele de Castrum Stenarum. În secolul al XII-lea, sașii transilvăneni au construit o nouă cetate care a fost numită Schäßburg. Este printre puținele cetăți medievale din Europa care mai sunt încă locuite. Datorită arhitecturii sale, a poziției dominante și a ambianței geografice, orașul a fost supranumit încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei”.

Cele mai frumoase orașe din Transilvania

De asemenea, Brașovul este destinația de vacanță preferată de mii de turiști anual datorită obiectivelor turistice pe care orașul le pune la dispoziție. Dar nu doar iarna merită să mergi în Brașov. Poți face trasee montane și la început de primăvară, și vara, oferind, în același timp, și o mulțime de oportunități de relaxare și distracție.

Evident, muzee, catedrale, biserici și stațiuni montane găsești și în superbul Sibiu, cu arhitectura sa impresionantă. Sibiu a fost Capitala Culturală Europeană în 2007, așa că toate clădirile sale au fost complet restaurate.

De asemenea, Oradea poate fi rașul din România care poate fi cea mai bună destinație turistică din Europa în 2022. Este singurul oraș din România nominalizat în cadrul competiției „Cele mai bune destinații europene turistice în 2022”. În concurs sunt incluse 20 de destinații pe baza ofertei culturale. Oradea a fost selectată ca o destinație „must see & experience” în Europa datorită bijuteriile arhitecturale Art Nouveau, una dintre cele mai frumoase cetăți medievale, Cetatea Oradea, un paradis al apelor termale.

Citește și: