Ce trupe vom putea vedea, în 2022, la Festivalul ARTmania

Ce trupe vom putea vedea, în 2022, la Festivalul ARTmania

Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament și Cult of Luna, printre marile nume anunțate pentru Festivalul ARTmania, ediția 2022.

Din pricina condițiilor vitrege cauzate de pandemie, ediția 2021 a Festivalului ARTmania s-a amânat pentru 2022. Între timp, lista trupelor care vor cânta pe scena festivalului s-a mărit, nume imense ale muzicii rock internaționale fiind, ulterior, adăugate. Ediția de anul viitor va avea loc între 22 și 24 iulie, în Piața Mare, din Sibiu.

Până în prezent, la ARTmania 2022 au confirmat următoarele trupe: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament, Cult of Luna, My Dying Bride, Leprous, The Pineapple Thief, Pain of Salvation și The Vintage Caravan.

În plus, publicul avid după muzica rock va avea ocazia de a asculta live trei dintre cele mai bune trupe românești: Bucovina, Dor de Duh și Taine.

Lista invitaților 2022 rămâne, în continuare, deschisă.

ARTmania este cel mai longeviv festival de rock din România

ARTmania este cel mai longeviv festival din nișa sa, fiind primul din țara noastră care a mizat pe îmbinarea muzicii rock cu artele frumoase, fiind, deopotrivă, o platformă dedicată promovării „tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock”. Festivalul și-a dorit să devină un promotor regional al proiectelor muzicale contemporane și putem spune că acest lucru a fost îndeplinit cu succes.

Mai toate edițiile ARTmania s-au desfășurat în Piața Mare din Sibiu, una dintre cele mai frumoase cetăți medievale europene. 2022 nu va face rabat de la acest obicei, devenit tradiție.

Încă din 2006, de la prima ediție, festivalul a adus pe scenă nume ca Lacrimosa, Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian,  Devin Townsend, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Poets of the Fall, Therion, Amorphis sau Deine Lakaien, printre mulți-mulți alții.

Abonamentele costa, în acest moment, 477 lei și se pot achiziționa direct de pe site-ul oficial ARTmania sau de pe site-urile acreditate.

Citește și: