Orașul din România care poate fi cea mai bună destinație turistică din Europa în 2022

Orașul din România care poate fi cea mai bună destinație turistică din Europa în 2022

Oradea este orașul care ar putea deveni cea mai bună destinație turistică din Europa, anul acesta.

Este singurul oraș din România nominalizat în cadrul competiției „Cele mai bune destinații europene turistice în 2022”. În concurs sunt incluse 20 de destinații pe baza ofertei culturale.

Cea de-a 13-a ediție a competiției referitoare la cele mai bune destinații europene a fost lansată de EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu rețeaua EDEN a Comisiei Europene și partenerii media Forbes US, Conde Nast Travelers.

Oradea ar putea deveni cea mai bună destinație turistică din Europa în 2022

Oradea a fost selectată ca o destinație „must see & experience” în Europa datorită bijuteriile arhitecturale Art Nouveau, una dintre cele mai frumoase cetăți medievale, Cetatea Oradea, un paradis al apelor termale.

Fiecare traseu în care pornești are ceva aparte în Oradea, care să-ți capteze privirea. Fie că îți dorești să redescoperi istoria îndepărtată, să te bucuri de un moment de reconectare în mijlocul naturii sau de o seară specială în oraș, Oradea și județul Bihor au mereu ceva care să te atragă, indiferent de anotimp.

„Suntem onorați și bucuroși să fim nominalizați în rândul celor mai bune destinații europene turistice în anul 2022. Prin această nominalizare suntem încrezători că Oradea se va bucura de și mai mulți turiști care să îi descopere bijuteriile arhitecturale și istorice. Vizitatorii vor găsi aici un oraș primitor, proaspăt și plin de viață. Vă așteptăm să vizitați Oradea și promitem că avem toate ingredientele pentru o experiență de neuitat în capitala Art Nouveau a României!”, a declarat Alina Toie, director general Visit Oradea.

Cei care au organizat concursul descriu Oradea drept un oraș care se bucură pe deplin de fiecare anotimp și energie, într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres.

Dacă vrei să susții orașul, Oradea poate fi votată pe site-ul www.vote.ebdest.in până în 10 februarie.