De câte vizualizări pe canalul de YouTube ar avea nevoie românii pentru a câștiga salariul mediu anual

De câte vizualizări pe canalul de YouTube ar avea nevoie românii pentru a câștiga salariul mediu anual

Au trecut de mult vremurile în care oamenii trebuie să se bazeze pe un loc de muncă de la 9 până la 5 pentru a-și câștiga existența. Internetul a deschis un tărâm de posibilități și una dintre cele mai mari atracții online este să devii influencer pe YouTube, cu normă întreagă.

Interesat de platformele de conținut, Reboot Online Marketing a folosit datele de la lickd.co pentru a stabili câte vizionări YouTube ar avea nevoie cetățenii din 44 de țări europene pentru a câștiga aceeași sumă ca salariul mediu anual net din țara lor, dacă ar lua în considerare să renunțe la locul de muncă și să devină YouTuber cu normă întreagă.

Înainte de a lua în considerare cantitatea de vizionări YouTube necesară, trebuie stabilit că condițiile necesare pentru a fi eligibile pentru „Programul de parteneriat YouTube” (programul care permite unei persoane să obțină venituri din reclame din videoclipurile sale YouTube) este de minimum o mie de abonați autentici și peste patru mii de ore de vizionare valabile de la public în ultimele 12 luni.

2.538.876 de vizualizări pe canalul de YouTube trebuie să ai în România

Reboot Online Marketing a constatat că locuitorii din Liechtenstein ar trebui să acumuleze 16.692.251 de vizualizări pe canalul lor YouTube pentru a genera venituri din reclame, care sunt egale cu salariul mediu anual net de 58.644 de euro, în țara lor.

Pe locul doi se află Elveția, deoarece acei cetățeni elvețieni cu ambiții de a deveni YouTuberi cu normă întreagă ar trebui să acumuleze 15.421.983 de vizualizări pentru videoclipurile lor de pe YouTube, pentru a obține aceeași sumă cu salariul mediu anual net (54.144 de euro) în țară.

Luxemburg (12.204.612), Danemarca (12.174.375) și Norvegia (11.318.448) se numără printre celelalte țări europene în care aspiranții YouTube ar trebui să depășească peste zece milioane de vizualizări pe canalul lor YouTube, pentru a acumula venituri din reclame care sunt la fel cu venitul net mediu anual în rândul țărilor respective.

România se află pe locul 31, cu cetățenii din țară care trebuie să obțină 2.538.876 de vizualizări pe canalul lor de YouTube pentru a obține suficiente venituri din reclame pentru a se egala cu salariul mediu anual net de 8.916 euro din țară.

La celălalt capăt, pe locul 43, se află Armenia, deoarece armenii care visează să devină vedete pe platformă ar trebui să atragă 850.611 de vizualizări pentru a câștiga suficiente venituri din reclame, pentru a fi echivalent cu salariul mediu anual net de 2.988 euro în țară.

 

Citește și: