Dan Vîlceanu demisionează din funcția de secretar general al PNL

Dan Vîlceanu demisionează din funcția de secretar general al PNL

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat, vineri, că este extrem de dezamăgit de modul în care „circulă mesaje” în partid dar şi pentru că nu dorește să participe la „acest bâlci”, astfel că îşi va da, sâmbătă, demisia din funcţie.

Dan Vîlceanu renunță la funcția de secretar general al PNL

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat în cursul zilei de vineri că este dezamăgit de modul în care „circulă mesaje” în partid şi nu vrea să participe la „acest bâlci”. Tocmai de aceea, îşi va da, sâmbătă, demisia din funcţie.

Vineri, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, Dan Vîlceanu a declarat că în urma solicitărilor, preşedintele partidului, Florin Cîţu, a luat decizia să convoace sâmbătă o şedinţă a BEX, aşa cum spune statutul şi regulile. Atunci când a fost întrebat despre deciziile luate vineri, în BEX, Vîlceanu a spus că se teme că „nu prea au cum” să fie aplicate.

„Oricum, vreau să vă spun următorul lucru şi mi se pare foarte important pentru situaţia mea, situaţia în care mă aflu acum. Având în vedere că colegi din BEX au primit un mesaj să vină într-o şedinţă, după aceea au primit un alt mesaj de la Secretariatul General că e mâine (sâmbătă – n.r.) şedinţă de BEX, vreau să vă spun că cel puţin în ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci şi la şedinţa de mâine eu îmi voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile aşa, să le facă aşa cum doresc dar nu sub supravegherea mea”, a spus Dan Vîlceanu.

Acesta a fost întrebat dacă și preşedintele PNL, Florin Cîţu, va anunţat demisia din funcţie, însă Vîlceanu a spus că nu ştie.

„E decizia preşedintelui Florin Cîţu. Eu vreau să spun că în situaţia asta, în care circulă mesaje în felul acesta. Cel puţin eu mă pretind a fi un om serios”, a mai spus Vîlceanu.

„Să ştiţi că nu este scopul meu în viaţă să fiu ministru toată viaţa. Doamne fereşte, aş putea să plec oricând”, a mai spus acesta, după ce a fost întrebat dacă mai are şanse să rămână în funcţia de ministru al Fondurilor Europene ținând cont că demisionează din funcţia politică.

În plus, Vîlceanu este unul dintre apropiaţii lui Cîţu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus că urmează să anunțe sâmbătă decizia cu privire la demisia din fruntea partidului. Se pare că Florin Cîţu a pierdut sprijinul majorităţii filialelor, iar 42 de preşedinţi de filiale din 48 de lideri locali prezenţi la o întâlnire joi seara s-au pronunţat pentru înlăturarea lui Cîţu.

Citește și: