Dacia de senzație care stârnește invidia posesorilor de BMW, Mercedes, Audi: cum arată Bigster Coupe, Cabrio, Pick-Up

Dacia de senzație care stârnește invidia posesorilor de BMW, Mercedes, Audi: cum arată Bigster Coupe, Cabrio, Pick-Up

Dacia Bigster prezentat în diferite modele și forme ar fi disponibile după bunul plac.

Auto-Moto a realizat câteva schițe legate de vehiculul românesc și cum ar putea să arate SUV-ul  sub diferite forme noi.

În cadrul evenimentului Renaulution din 2021, Renault – Dacia au dezvăluit conceptul Dacia Bigster ce va sta la baza unui SUV low-cost mare, capabil să acomodeze până la 7 persoane, și care, probabil, pe piață, va purta același nume la orizontul anului 2025, când este prognozată lansarea modelului de serie.

Design-ul și dimensiunile lui Bigster au stârnit imaginația și, având în vedere și „rețetele” altor producător auto care, pornind de la liniile clasice ale unui SUV, au inclus în gamă și alte versiuni de caroserie, specialiștii în design au început să lucreze la fel de fel de ipoteze.

bigster x6

Un coupé sau un pick-up

Desigur, majoritatea viitorilor cumpărători ai Daciei Bigster se vor uita în primul rând la varianta sa cu 5 sau 7 locuri, prefigurată de conceptul omonim. Dar dorința de a tranzita către modele mai scumpe sau de lux exprimată de Luca de Meo, noul șef al grupului Renault, nu anunță o viitoare extrapolare pe baza acestui SUV.

Succesul observat de SUV-ul coupe Arkana s-ar putea aplica foarte bine și la Bigster, lipsit de bare de acoperiș în favoarea unei căderi pronunțate a acoperișului în stilul modelul X6 de la BMW.

În același gen, se poate imagina cu ușurință că Dacia Bigster ar avea dreptul la o siluetă de pickup pentru a concura cu Toyota Hilux sau Mitsubishi L200. Aceasta este o piață globală în creștere în care producătorul român ar avea un rol bun de jucat.

Mai ipotetică ar fi conversia sa într-un decapotabil. După eșecul relativ al Range Rover Evoque în această nișă de vehicule, Volkswagen T-Roc încearcă în prezent să relanseze moda cabrioletelor, navigând pe trendul SUV.

În 2025, o să vedem cine a avut până la urmă dreptate cu această modă.

Ambele idei lansate de Auto-Moto arată incredibil de bine și sunt ferm convins că ar exista destui oameni care să cumpere un astfel de model.

Etichete: