Curtea de Apel Constanța, decizie pentru Radu Mazăre. Dosarul fostului primar se întoarce definitiv la DNA

Curtea de Apel Constanța, decizie pentru Radu Mazăre. Dosarul fostului primar se întoarce definitiv la DNA

Curtea de Apel Constanţa a decis, miercuri, ca dosarul în care Radu Mazăre şi Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanţa, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, să se întoarcă definitiv la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Prejudiciul cauzat de fostul primar este uriaș! Suma se ridică la aproape două milioane de euro.

Magistraţii Curţii de Apel Constanța au trimis definitiv dosarul lui Radu Mazăre la Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul primar al Constanței este acuzat de abuz în serviciu.

Dosarul lui Radu Mazăre se întoarce definitiv la DNA

Potrivit CAS, „în baza art. 346 alin. 3 lit. a Cod procedură penală, se restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cauza privind pe inculpaţii Mazăre Radu Ștefan și Enache Marcela, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 118/P/2015 din data de 21.12.2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 21.09.2022”.

Codul de Procedură Penală arată că articolul 346, alineatul 3, litera a) se referă la „judecătorul de cameră preliminară dispune restituirea cauzei la parchet, prin încheiere, dacă în urma sesizării conducătorului parchetului care a emis rechizitoriul, în condiţiile art. 344 alin. 6 nu s-au luat măsuri pentru acoperirea omisiunilor”.

Mai multe terenuri din Constanța, vândute la prețuri de nimic. Prejudiciul este uriaș

Dosarul fostului primar Radu Mazăre se referă la 10 terenuri ale orașului Constanţa vândute la „preţ diminuat”. DNA susține că parcelele respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mici, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 de euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Mazăre este încarcerat într-o închisoare din Constanța, unde are o condamnare de cinci ani cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul Polaris. În urma deciziei Curții de Apel Constanța, dosarul său este mutat definitiv la DNA.