06 oct. 2022 | 09:55

Cum vrea Elon Musk să „reinventeze” briceagul elvețian: ce este „aplicația bună la toate”, planurile magnatului

ACTUALITATE
Cum vrea Elon Musk să „reinventeze” briceagul elvețian: ce este „aplicația bună la toate”, planurile magnatului

Nu trec câteva zile și Elon Musk șochează din nou, cu fel și fel de declarații. După scandalul achiziționării Twitter, magnatul revine cu alte informații despre planurile sale pe care ar putea, sau nu, să le pună în practică.

Spunem asta pentru că, așa cum s-a dovedit în repetate rânduri, Musk se poate răzgândi cu viteza luminii. Totuși, hai să vedem ce i-a mai trecut acestuia prin minte, recent și ce a spus despre asta.

Elon Musk vrea o „aplicație bună la toate”: ce este și cum funcționează

„Aplicația bună la toate” mai este cunoscută și sub numele de super-aplicație și funcționează ca un fel de briceag elvețian, însă adaptat online-ului.

Culmea este că Musk nu a uitat nici de achiziționarea Twitter. Reamintim că el a oferit, la un moment dat, 44 de miliarde de dolari, însă s-a răzgândit ulterior, încercând chiar să mai scadă această sumă, pe motiv că Twitter ar deține conturi care ar trage aplicația în jos.

„Cumpărarea Twitter este un accelerator pentru crearea X, aplicaţia bună la toate”, a declarat Elon Musk.

Revenind la subiectul principal, conceptul de super-aplicație nu este unul nou, chiar dacă pare așa, el fiind foarte popular în Asia, spre exemplu. Mai mult, companiile mari ale lumi au încercat să reproducă această idee, la rândul lor.

Cel mai bun exemplu, în acest sens, este WeChat, o aplicație cu care poți să îți comanzi mâncare, să livrezi pachete, să obții servicii financiare, dar și să-ți chemi o mașină, printre multe altele, desigur.

Impresioanat de eficiența WeChat, Musk a spus că ar dori să dezvolte ceva similar, de vreme ce, în China „practic, trăiești pe această aplicație”.

În concluzie, șeful Tesla și SpaceX nu a renunțat la planurile lui de a cumpăra Twitter, adăugând că ar vrea ca, imediat după achiziționare, să transforme rețeaua de socializare într-o variantă a WeChat.

De asemenea, tot el adăugat că are intenția să crească numărul de utilizatori Twitter la un miliard. În momentul de față, Twitter are 237 de milioane de utilizatori, dintre care nu toți sunt activi sau confirmați a fi persoane reale.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele