Cum te găsește ANAF și „în gaură de șarpe”: plata ramburs, în vizorul agenților

Cum te găsește ANAF și „în gaură de șarpe”: plata ramburs, în vizorul agenților

ANAF caută noi și noi metode de a ține sub control tot ce ține de finanțele românilor, ca nu care-cumva să „sară cineva pârleazul”. O nouă directivă le dă agenților acces la date suplimentare, după cum vei putea citi în cele ce urmează.

Mai exact, firmele de curierat vor fi, de acum, obligate să anunțe ANAF în legătură cu orice cumpărătură online a clienților care aleg plata ramburs (cash sau card la livrarea produsului/produselor).

Formularul 395 vine să aducă mai multă transparență

Formularul 395 va trebui să fie completat de firmele de curierat lunar. Acesta poartă numele de „Declarația informativă privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național”.

Astfel, formularul se va difuza gratuit și va fi accesat de firmele de curierat direct pe portalul ANAF.

În cadrul acestuia, curierii vor trebui să raporteze următoarele:

– Coloana „Denumire/Nume și prenume expeditor” – se înscrie denumirea persoanei juridice expeditoare sau numele și prenumele expeditorului persoană fizică care sunt înscrise pe documentul de transport.

– Coloana „Adresă oficiu”- în situația în care trimiterea poștală este adusă la sediul/punctul de lucru/oficiul furnizorului de servicii poștale de către expeditor sau de către un terț, se înscrie adresa unde este situat respectivul oficiu, în situația în care locul de ridicare al trimiterii poștale este pe teritoriul național.

– Coloana „Modalitate virare ramburs către expeditor” – se înscrie modalitatea prin care este remis rambursul către expeditor, respectiv:

a) „Cont colector” – în situația în care expeditorul a optat ca valoarea rambursului să fie virată într-un cont bancar indicat de către expeditor;

b) „Numerar” – în situația în care expeditorul a optat ca valoarea rambursului să fie returnată în numerar expeditorului sau altei persoane.

– Coloana „IBAN cont colector” – în situația în care modalitatea de virare este cont colector, se înscrie codul IBAN al contului bancar indicat de către expeditor pentru remiterea rambursului”, porivit Știrile PRO TV.