12 iun. 2022 | 09:55

Cum te ajută butonul „enhance”, de la Spotify: cum îl folosești

ACTUALITATE
Cum te ajută butonul „enhance”, de la Spotify: cum îl folosești

Listele de redare sunt o parte integrată a experienței Spotify, motiv pentru care gigantul lansează mereu noi funcții pentru a le îmbunătăți. Dacă îți creezi propriile liste de redare, butonul  „Enhance” (sau „Îmbunătățire”) te poate ajuta.

Crearea propriilor liste de redare îți oferă, fără îndoială, cel mai mare control, dar nu este întotdeauna ușor să găsești melodiile potrivite care să se potrivească cu atmosfera pe care o vrei. Aici intervine butonul cu pricina.

Ce face butonul Spotify „Enhance”

După cum sugerează și numele, butonul „Enhance” este un instrument pe care îl poți folosi pentru a îmbunătăți listele de redare. Îl vei găsi  în aplicația pentru iPhone, iPad și Android, în oricare dintre listele tale personale de redare. Este, însă, disponibil doar pentru abonații Spotify Premium.

Când atingi butonul, Spotify analizează muzica pe care ai adăugat-o deja în lista de redare și folosește aceste informații pentru a introduce propriile melodii recomandate. Vei vedea o melodie recomandată la fiecare două, ale tale.

Melodiile recomandate nu sunt adăugate automat la lista de redare, tu vei decide dacă le vei adăuga ulterior. Dacă îți place o melodie pe care Spotify a adăugat-o, poți atinge „+” pentru a o adăuga definitiv. Când dezactivezi „Enhance”, acele melodii vor rămâne în lista ta de redare, în timp ce celelalte recomandări vor fi eliminate.

Este, în esență, o modalitate de a-ți consolida listele de redare fără a fi nevoie să îți bați capul prea mult.

Mai întâi, deschide aplicația Spotify pe dispozitivul iPhone, iPad sau Android și navighează la una dintre listele de redare personale din fila „Bibliotecă”.

Apoi, atinge butonul „Enhance”, din partea de sus a listei de redare.

Derulează prin melodiile din lista de redare și căută pictogramele verzi de îmbunătățire. Acestea sunt melodiile pe care le recomandă Spotify.

Pentru a elimina toate celelalte melodii recomandate, atinge din nou butonul „Enhance” pentru a-l dezactiva. Reține, totuși, că, de fiecare dată când activezi butonul, vei primi recomandări diferite.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele