Spotify aduce emisiuni audio live în aplicația sa principală

Spotify aduce emisiuni audio live în aplicația sa principală

Spotify a anunțat că va integra capabilitățile audio live ale aplicației sale însoțitoare, Spotify Greenroom, în principala aplicație de streaming Spotify. Greenroom va fi, de asemenea, remarcat ca „Spotify Live” ca parte a acestor modificări.

La lansare, aplicația principală Spotify va prezenta doar conținut live din anumite programe originale, în timp ce aplicația de sine stătătoare Spotify Live va continua să permită creatorilor independenți să difuzeze. În timp ce ambele aplicații vor prezenta acum conținut live, vor exista unele diferențe, a declarat compania pentru TechCrunch.

Spotify Live va continua să funcționeze ca și Greenroom, permițând creatorilor să interacționeze cu publicul în timp real și să servească drept mecanism de creație pentru gazde. Dar ascultarea live în aplicația principală Spotify nu va accepta funcțiile interactive, cum ar fi întrebările publicului. În schimb, oferă creatorilor posibilitatea de a ajunge la un public mai larg de 406 milioane de ascultători ai Spotify la nivel mondial.

Spotify Live va permite creatorilor să interacționeze cu publicul

Așadar, aplicația de live audio Greenroom a fost redenumită Spotify Live, iar o parte din conținutul acesteia va fi disponibil în aplicația Spotify. Alături de podcast-uri, conținutul audio transmis în direct pare să se numere printre focusurile principale ale Spotify, care caută de mai mulți ani să se extindă pe zona audio dincolo de muzică.

Astfel, de acum încolo, în paginile podcast-urilor sau cele dedicate artiștilor, Spotify va afișa un indicator special când aceștia realizează o transmisiune live, pe care utilizatorii îl vor putea folosi pentru a asculta sesiunea respectivă.

Este important de menționat că, spre deosebire de aplicația dedicată Spotify Live, în aplicația Spotify vor fi disponibile doar un număr limitat de programe originale. Utilizatorii care doresc să asculte mai multe programe live trebuie să instaleze aplicația Spotify Live.

Ca referință, Spotify a cumpărat în 2021 Locker Room, considerat atunci un rival pentru Clubhouse. Locker Room a fost, apoi, redenumit și lansat ca Greenroom. Greenroom devine acum Spotify Live și este disponibil atât ca aplicație dedicată, cât și în cadrul aplicației Spotify. Unele funcții, precum cea de chat în timpul emisiunilor live, vor fi disponibile doar în aplicația Spotify Live, nu și în aplicația principală.

Citește și: