Instagram vrea să fenteze TikTok: cum sunt afectați utilizatorii celor două platforme

Instagram vrea să fenteze TikTok: cum sunt afectați utilizatorii celor două platforme

Recent, utilizatorii Instagram care doreau să-și exporte Reels-urile într-o altă aplicație (TikTok, mai exact) au fost forțați să publice mai întâi videoclipul – sau riscau să-și piardă funcția audio.

Meta neagă că a dezactivat în mod intenționat sunetul videoclipurilor Reels descărcate, pentru a împiedica utilizatorii să le exporte în TikTok.

Conform The Verge, un purtător de cuvânt al companiei a dat vina pe o „eroare audio” pentru incident și a spus că este în curs de remediere. Înainte de aceasta, utilizatorii Instagram puteau filma și edita un videoclip folosind instrumentele Reels și optau pentru a-l descărca și publica în altă parte.

Instagram a spus că e o „eroare”

Deși Meta speră să poziționeze Reels ca viitorul Instagram și Facebook, s-a chinuit să ia locul aplicației video TikTok. Ca referință, creatorii și brandurile postează adesea Reels în conturile lor TikTok (sau invers), ceea ce înseamnă că Instagram și Facebook nu mai sunt destinații exclusive pentru acel conținut.

TikTok oferă utilizatorilor posibilitatea de a posta cu ușurință videoclipurile realizate pe platformă pe Facebook și Instagram Reels, dar a face același process în mod invers pe platformele deținute de Meta necesită descărcarea manuală a videoclipului mai întâi. Reels și TikTok au instrumente de editare diferite, așa că este ușor de înțeles de ce un utilizator ar putea dori să editeze într-o anumită platformă și să posteze încrucișat – fără a mai menționa că, pur și simplu, economisește timp.

Ca atare, Meta încă lucrează la remedierea erorii audio pe Reels, a declarat un purtător de cuvânt pentru Engadget într-un e-mail. Defecțiunea pare să afecteze doar utilizatorii de iPhone.

„Din cauza unei erori, funcția de descărcare a Reels nu funcționează așa cum a fost prevăzut pentru utilizatorii iOS și, în unele cazuri, funcția audio lipsește din descărcări – ne străduim să remediam problema cât mai curând posibil”, a spus compania în declarația sa.