20 aug. 2022 | 07:43

Funcție nouă de la WhatsApp: ce vei putea să faci cu mesajele șterse

ACTUALITATE
Funcție nouă de la WhatsApp: ce vei putea să faci cu mesajele șterse

Ai șters vreodată un mesaj pe care nu ai fi vrut să-l ștergi?  Ei bine, WhatsApp lucrează la o remediere care le va permite utilizatorilor să readucă în chat mesajele pe care le-au șterse accidental.

Compania a lansat o opțiune de anulare pentru unii utilizatori pe o versiune beta a aplicației. Când acești utilizatori șterg un mesaj, o bară cu un buton „anulează” apare în partea de jos a ecranului lor. Când se dă click pe butonul respectiv, mesajul este readus în chat.

Alături de alte funcții de testare – cum ar fi editarea mesajelor și salvarea chat-urilor care dispar – „undo” poate ajunge să ajungă la utilizatorii obișnuiți ai aplicației.

Ce se va întâmpla cu mesajele șterse din WhatsApp

Dar nu există nicio garanție în acest stadiu, conform site-ului tehnologic Android Police. Pe lângă faptul că te va scuti să rescrii un mesaj pe care l-ai șters din greșeală, funcția te-ar ajuta să repair mișcarea, dacă ai selectat accidental „Șterge pentru mine” în loc de „Șterge pentru toată lumea” într-un chat de grup.

„Anulați” este una dintr-o lungă listă de funcții la care compania vrea să lucreze, inclusiv o opțiune pentru a-ți ascunde starea „online”. Ambele au fost observate de site-ul tech WABetaInfo.com, care monitorizează noile opțiuni beta pentru aplicație.

Aplicația de mesagerie deținută de Meta a confirmat unele actualizări mult așteptate. Alte noi funcții de confidențialitate vor include opțiunea de a părăsi un grup fără a alerta alți membri.

Va dura ceva timp pentru a le lansa tuturor utilizatorilor, dar se pare că vor fi disponibile în curând.

Ca referință, WhatsApp lansează o modalitate de a ascunde starea ta de pe aplicație „Last Seen” de anumite contacte, precum și posibilitatea de a părăsi un grup fără a anunța alți utilizatori.

În decembrie anul trecut, WhatsApp a început să ascundă starea online a utilizatorilor de străini în mod implicit. Deși acesta a fost un pas în direcția corectă, acesta permite totuși întregii liste de contacte să vadă dacă ești online, conform acestui tweet. Viitoarea actualizare a WhatsApp ar trebui să rezolve, totuși, această chestiune, deoarece îți va permite să alegi ce persoane îți pot vedea starea. Deci, dacă nu vrei ca cineva să știe că îi ignori mesajul, poți face o setare specială pentru acel utilizator și (sperăm că) nu va ști niciodată.