Cum să ștergi corect monitorul, ecranul telefonului sau televizorul: trucuri care te ajută să nu greșești

Cum să ștergi corect monitorul, ecranul telefonului sau televizorul: trucuri care te ajută să nu greșești

În mod cert, în casa ta, există cel puțin un monitor, un televizor sau un ecran de telefon. Așadar, din când în când, trebuie să le mai și ștergi de praf. Iată cum să faci asta corect, fără să riști deteriorarea dispozitivelor.

Tehnologia de afișare a parcurs un drum lung în ultimii ani. Ecranele OLED și LCD sunt mai luminoase, mai colorate și mai receptive decât oricând, dar la un moment dat, toate cedează prafului și murdăriei.

Ceea ce este mai rău este că există o mulțime de produse de curățare care pretind că vă pot face ecranul să strălucească din nou. Testele au descoperit că nu toate sunt potrivite pentru asta, însă.

Înainte de toate, este bine de știut că substanțele de curățare, ce au în compoziția lor alcool, sunt total nerecomandate, în aceste cazuri, întrucât pot deteriora, în timp, ecranele.

Mai mult, unii utilizatori au și alte obiceiuri dăunătoare, și anume să șteargă monitoarele cu apă. Cu toate că, în definitiv, apa (în cantitate mică, evident) nu produce deteriorare masivă, depinde foarte mult de compoziția ei chimică. Așadar, cum nu putem ști niciodată acest amănunt, întrucât nu suntem chimiști, am face bine să evităm.

Cea mai bună metodă ca să-ți ștergi corect monitoarele din casă

Și cum apa obișnuită nu este cea mai sigură soluție, există, totuși, o variantă alternativă. Poți folosi apă distilată, pe care să o introduci într-un recipient cu pulverizator, astfel încât să te asiguri că nu scapi mai mult lichid decât ar trebui pe monitoarele din casa ta. Pulverizarea se va face pe o cârpă, nu direct pe afișaj.

Următorul pas se referă la obiectul cu care ștergi suprafața. Sub nicio formă nu vei apela la prosoape de hârtie sau cârpe pentru șters vasele. Cu alte cuvinte, vei avea grijă să îți ștergi monitorul, telefonul sau televizorul cu o cârpă ce nu prezintă suprafață abrazivă, care să zgârie. Cârpele din microfibră sunt cele recomandate, în acest caz.

Ele trebuie schimbate la cel mai mic semn de murdărie, așadar ai face bine să mai multe în casă.

Iar dacă singura problemă este reprezentată de un pic de praf și nimic mai mult, poți folosi un sistem de aer comprimat sau o suflantă de aer pentru a-l îndepărta.

Citește și: