Cum pui un prieten pe Google Maps și creezi o scurtătură: soluția simplă

Cum pui un prieten pe Google Maps și creezi o scurtătură: soluția simplă

Google Maps îți permite să partajezi locația ta cu prietenii și familia și să vezi, deopotrivă, locația acestora dacă îți este acordată permisiunea.

Pentru persoanele pe care le verifici în mod regulat, poți crea o comandă rapidă, pe care să o ai la îndemână pe ecranul de pornire al dispozitivului tău cu Android.

Funcțiile de partajare a locației din Google Maps sunt similare cu funcția „Find My” de la Apple. Poți partaja locația ta pe anumite perioade de timp sau pe termen nelimitat. Când alții îți împărtășesc locația, vei vedea că ei apar chiar pe harta ta. Poți crea o comandă rapidă care te va duce direct la locația lor.

Cum faci să-ți pui prietenul pe „hartă”: scurtătura utilă din Maps

Mai întâi, deschide Google Maps pe dispozitivul tău Android și atinge pictograma profilului din bara de căutare. Selectează „Partajarea locației” din meniul pe care îl vei vedea acolo.

În partea de jos a ecranului se va ivi o listă de persoane care îți împărtășesc locația. Selectează persoana pentru care vrei să creezi o comandă rapidă.

În cele ce urmează, vei atinge pictograma meniului cu trei puncte de pe cardul de informații și selectează „Adăugați la ecranul de pornire”.

Va apărea o fereastră pop-up cu comanda rapidă cerută de tine. Poți atinge lung pictograma comenzii rapide pentru a o trage pe ecranul de pornire sau poți selecta „Adăugați automat” pentru ca această comandă rapidă să fie plasată pe ecranul de pornire al telefonului tău.

Cu comanda rapidă pe ecranul de pornire, o poți atinge pentru a deschide Google Maps în locația curentă, ca mai apoi s-o lansezi.

Se poate spune că aceste este un mic truc menit să economisească timpul prețios al omului.

Cu alte cuvinte, Google Maps are câteva funcții utile pentru le da oamenilor șansa să știe mereu unde este un membru al familiei sau un prieten; totul la un click distanță.