15 aug. 2022 | 15:54

Trucuri Google Maps utile în vacanță, oriunde ai fi

TEHNOLOGIE
Trucuri Google Maps utile în vacanță, oriunde ai fi

Chiar dacă există anulări ale zborurilor și întârzieri, sezonul călătoriilor de vară nu a luat sfârșit. Dacă ești unul dintre cei care se pregătesc să plece în vacanță, ar trebui să arunci o privire asupra acestor trucuri Google Maps foarte utile pentru vacanța ta.

Zborurile Google reprezintă opțiunea care te poate ajuta să urmărești prețurile pentru orice dată în care intenționezi să pleci. De asemenea, dacă pleci într-o excursie și nu cunoști foarte bine aeroportul, Google Maps te poate ajuta cu ușurință să găsești un loc unde să mănânci sau să îți comanzi o cafea.

Funcția care îți permite să găsești cea mai bună ofertă pentru zborurile către destinația aleasă este foarte utilă, fiind și una dintre preferatele utilizatorilor Google. Poți urmări prețurile pentru a găsi oferte avantajoase, în funcție de data plecării, iar Google îți va trimite un e-mail în cazul în care detectează prețuri mai mici decât cele obișnuite, în următoarele trei până la șase luni.

Dacă trebuie să găsești rapid un magazin într-un mall mare, Google Maps te poate ajuta pentru că îți oferă această opțiune pentru toate aeroporturile, mall-urile și stațiile de tranzit. Acest lucru te poate ajuta atunci când ești în aeroport și te grăbești, însă nu ai apucat să servești masa sau să cumperi un suvenir pentru cei dragi.

De asemenea, Google îți oferă printr-o altă funcție de-ale sale opțiunea de a afla cât de aglomerat este un anumit loc. Astfel, în cazul în care ți-ai planificat o ieșire cu prietenii, cel mai bine ar fi să consulți Google Maps pentru a nu ajunge acolo și a realiza că, de fapt, nu mai sunt locuri libere.

Trucuri Google Maps de care să te folosești în vacanță

Google Maps îți poate afișa într-un mod rapid rezervările pentru zboruri, hotel, închireri de mașini și restaurante, astfel că vei fi scutit de a derula frenetic printre sutele de e-mail-uri informațiile tale despre check-in și numere de confirmare. Pentru a putea vizualiza rezervările tale, urmează acești pași:

  • intră în Google Maps și atinge Salvat în partea de jos a meniului;
  • atinge Rezervări, iar aici vei putea vedea o listă cu rezervările tale viitoare pe care le-ai efectuat și pe care Maps le-a extras din e-mail-ul Google;
  • selectează o opțiune pentru a putea vizualiza mai multe detalii despre rezervare;
  • poți utiliza și căutarea în „rezervările mele” în caseta de căutare Google Maps, pentru a vizualiza lista cu rezervările efectuate.

Dacă preferi să faci o rezervare la un restaurant, acest lucru este acum posibil și în Google Maps. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos:

  • în Maps, atinge butonul Restaurante din partea de sus a hărții pentru a vedea lista de locuri unde poți lua masa;
  • selectează un restaurant care este pe gustul tău, iar în fereastra care va apărea, poți rezerva o masă sau te poți alătura pe o listă de așteptare, dacă este disponibilă.

Dacă te îndrepți spre un loc în care conexiunea la internet nu există, atunci află că tot ai o șansă de a apela la Google Maps, chiar și în mod offline. Înainte de a pleca, caută în Google Maps locația în care vrei să ajungi și să poți accesa indicațiile de orientare. În fereastra locației trage în sus meniul din partea de jos și derulează la dreapta prin file, după care apasă Descărcare. Astfel, Google va descărca o hartă cu zona pe care ai ales-o.

Dacă ești un șofer care deține o mașină electrică, află că Google Maps te salvează din nou, pentru că are opțiunea de a-ți afișa stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice, pe tot traseul tău. De asemenea, această opțiune îți va arăta timpii de așteptare estimați pentru un port de încărcare. Totodată, Maps îți oferă și posibilitatea filtrării căutării dupa tipul de conector al mașinii.

Atunci când urmează să te vezi cu prietenii, probabil unul dintre cele mai frustrante lucruri este acela când grupul se desparte și nu vă puteți găsi unul cu celălalt. Dacă până acum acest lucru era o mare problemă, află că Google vine cu o soluție, astfel că vă veți găsi mult mai ușor.

Ceea ce trebuie să faci este să atingi pictograma profilului din colțul din dreapta sus și să apeși pe Partajarea locației. După ce ai selectat opțiunea, trebuie să selectezi cărei persoane dorești să partajezi locația ta și pentru ce perioadă de timp. După ce ai urmat acești pași, Google Maps va trimite locația ta tuturor persoanelor selectate. De asemenea, dacă dorești să vizualizei locația unei persoane, ceea ce trebuie să faci este să atingi pictograma acelei persoane din partea de sus a ferestrei și apoi să apeși Solicitare.