Cum încearcă Google să te țină anonim: noua funcție, utilă pentru cei care nu-și vor datele personale pe internet

Cum încearcă Google să te țină anonim: noua funcție, utilă pentru cei care nu-și vor datele personale pe internet

Google lansează un instrument extrem de util care facilitează eliminarea rezultatelor căutării care conțin adresa, numărul de telefon și alte informații de identificare personală.

Gigantul a dezvăluit pentru prima dată caracteristica „rezultate despre tine” la I/O 2022, în mai, descriind-o ca fiind o modalitate de „a te ajuta să controlezi cu ușurință dacă informațiile tale de identificare personală pot fi găsite în rezultatele căutării”, a raportat 9to5Google.

Cum funcționează, de fapt, noua funcție de la Google

Spre exemplu, dacă se întâmplă să vezi un rezultat cu numărul tău de telefon, adresa de domiciliu sau e-mailul, poți da click pe meniul cu trei puncte din dreapta sus. Acesta deschide panelul „Despre acest rezultat”, așa cum știi deja. Noutatea este că de acum va conține o nouă opțiune „Eliminați rezultatul”, în partea de jos a ecranului.

Poți monitoriza mai apoi solicitarea într-un nou element de meniu din aplicația Google numit „Rezultate despre dvs.”, disponibil atingând profilul tău de utilizator, din dreapta sus. Apoi poți urmări progresul solicitărilor prin filtrele „Toate solicitările”, „În curs” și „Aprobat”.

Aceeași pagină îți permite, de asemenea, să faci o nouă solicitare cu „De ce doriți să eliminați acest rezultat”. Opțiunile de acolo includ „Afișează informațiile mele personale de contact”, „Îmi arată contactul cu intenția de a-mi face rău”, „Afișează alte informații personale”, „Conține informații ilegale” și „Este depășit”. Anterior, însă, Google a spus că nu toate solicitările vor fi acceptate.

„Este important de reținut că, atunci când primim solicitări de eliminare, vom evalua tot conținutul de pe pagina web pentru a ne asigura că nu limităm disponibilitatea altor informații care sunt utile, în general; de exemplu știrile.”

Noua funcție a fost lansată deocamdată doar pentru un număr limitat de utilizatori din SUA și Europa, informează, de asemenea, 9to5Google. Între timp, poți elimina alte informații de identificare personală sau conținut din Căutarea Google printr-o solicitare de eliminare.