11 dec. 2022 | 08:55

Cum funcționează camerele foto de unică folosință și de ce sunt ele relevante în 2022

ACTUALITATE
Cum funcționează camerele foto de unică folosință și de ce sunt ele relevante în 2022

Camerele foto de unică folosință au fost create de Fujifilm în 1986, iar acest concept a devenit un real succes, în timp.

Ideea a prins rapid și la alte companii, care au ales meargă, la rândul lor, pe acest drum.

O cameră foto de unică folosință este, în esență, o cameră cu film obișnuită, însă fără prea multe opțiuni de fotografiere. Cu alte cuvinte, vorbim despre un point and shoot fără modul manual care să îți permită să reglezi iso, diafragmă sau viteza obturatorului.

Spre deosebire de camere clasice obișnuite, pe cele de unică folosință, filmul vine preîncărcat. Derularea poziției, după fiecare fotografie, trebuie făcută manual, cu ajutorul unui cadran.

De ce ai mai cumpăra o cameră foto de unică folosință în 2022

Desigur, acum avem telefoane mobile care fac fotografii extraordinare, însă dacă te numeri printre nostalgici, camerele de unică folosință ar putea fi varianta ideală dacă nici nu te prea pricepi la tehnica foto.

Sunt ușor de folosit și, spre marele tău noroc, cântăresc mai puțin decât suratele lor metalice și pline de butoane.

Există, de asemenea, o nouă modă pe la nunți și botezuri. Invitații primesc camere de unică folosință pentru a imortaliza momentele.

Camerele de unică folosință sunt adesea rezistente la apă și în general durabile, ceea ce le face o alegere bună pentru anumite situații. O vacanță la plajă – cu mult nisip și apă sărată, o excursie în locuri unde nu ai energie electrică (spre exemplu la munte), la schi, etc, iată locurile ideale în care o cameră de unică folosință se poate dovedi a fi utilă.

Practic, în acele situații în care nu vrei să riști să-ți strici smartphone-ul pe care ai dat mii de euro, poți sacrifica echivalentul a 20 de euro pentru a cumpăra o cameră de unică folosință. Cu un asemenea gadget desprins din trecut, nu vei mai avea pe cap griji.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele