Al doilea telefon din lume cu o cameră de 200 de megapixeli: specificații Xiaomi 12T Pro

Al doilea telefon din lume cu o cameră de 200 de megapixeli: specificații Xiaomi 12T Pro

După ce și-a lansat primele smartphone-uri marca Leica – inclusiv telefonul pliabil super subțire – în China, Xiaomi revine, în sfârșit, la modul internațional cu noi produse emblematice.

Seria Xiaomi 12T este compusă din două modele, 12T Pro utilizând procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 și fiind al doilea telefon din lume care are o cameră de 200 de megapixeli. Între timp, 12T utilizează procesorul MediaTek Dimensity 8100-Ultra, împreună cu o cameră principală de 108 megapixeli.

Xiaomi 12T Pro, tot ce vrei de la un smartphone

La fel ca Motorola Edge 30 Ultra (alias X30 Pro în China), Xiaomi 12T Pro folosește senzorul ISOCELL HP1 de la Samsung, pentru a face fotografii de 200 de megapixeli. Deși nu este la fel de mic ca cel mai recent ISOCELL HP3, HP1 este încă capabil să ofere funcții performante. Dacă alegi să filmezi în modul „Ultra HD”, poți lăsa instrumentul „Xiaomi ProCut” alimentat de AI să analizeze acele fotografii și să sugereze compoziții ideale.

În plus, această cameră principală are stabilizare optică și este, de asemenea, capabilă de focalizare de urmărire a mișcării, focalizare de urmărire a ochilor, înregistrare video 8K și înregistrare video HDR10+. Celelalte camere de pe 12T Pro includ o cameră ultra-wide de 8 megapixeli (f/2.2, câmp vizual de 120 de grade), o cameră macro de 2 megapixeli f/2.2 și o cameră de selfie. Este aceeași listă de camere pentru 12T ceva mai accesibil, cu excepția camerei principale mai puțin puternice de 108 megapixeli, alimentată de senzorul ISOCELL HM6 de la Samsung.

În mod ciudat, nu există nicio marcă Leica aici. Probabil, colaborarea Leica este în prezent limitată la telefoanele Xiaomi destinate exclusiv Chinei, și anume Mix Fold 2 și cele trei modele din seria 12S.

„Deși Leica este un partener în actualizarea noastră strategică a imaginilor, nu vor contribui neapărat la fiecare dispozitiv”, a spus Xiaomi, conform Engadget.

Atât 12T Pro, cât și 12T au același ecran AMOLED de 6,67 inchi, cu o rezoluție clară de 2.712 x 1.220 (446ppi) la un raport de aspect de 20:9. Obții o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz, cu o rată de eșantionare tactilă de până la 480 Hz. Ecranul lui 12T Pro vine cu câteva funcții suplimentare, inclusiv Dolby Vision, HDR adaptiv, modul de citire adaptiv și Certificarea SGS Low Visual Fatigue.