Cum dezactivezi avertismentele RO-ALERT pe iPhone și Android, care sunt riscurile

Cum dezactivezi avertismentele RO-ALERT pe iPhone și Android, care sunt riscurile

Cu toate că, cel puțin inițial, mesajele RO-ALERT, trimise de autoritățile române, au fost concepute pentru a avertiza cetățenii în legătură cu unele evenimente care i-ar putea pune în pericol, de-a lungul timpului acestea s-au dovedit a fi o mare sursă de stres pentru români.

Așadar, nu e de mirare că din ce în ce mai mulți oameni reclamă lipsa de funcționalitate a aplicației, majoritatea acuzând faptul că, în anumite cazuri, mesajele RO-ALERT pot deveni un pic cam sâcâitoare. Cu alte cuvinte, aplicația trimite mesaje „apocaliptice” atunci când nu este cazul, „uitând” să se activeze atunci când contează cu adevărat.

Dacă te-ai săturat să primești mesaje de la RO-ALERT, atunci când ți-e lumea mai dragă, iată cum le poți dezactiva.

Totuși, trebuie să ții cont de faptul că autoritățile nu recomandă să faci asta, de vreme ce, pe sistemul „băiatul care a strigat lupul”, există posibilitatea ca într-o zi să fie trimis un mesaj pe care chiar ar trebui să-l citești în timp util.

Cum scapi de RO-ALERT pe Android

În cazul în care ai un telefon pe Android și te-ai săturat de sunetul enervant al avertizărilor RO-ALERT, tot ce trebuie să faci pentru a avea liniște este să deschizi secțiunea Setări, apoi să accesezi meniul Aplicații și Notificări, ca mai apoi să dai „click” pe Alerte de urgență wireless. Într-un final, dezactivezi Alerte Amber, Pericole Extreme.

Aici vei găsi, de asemenea, și un istoric al mesajelor primite pe care îl poți șterge, pentru a mai elibera un pic de spațiu în telefonul tău.

Cum pui mesajele RO-ALERT pe silențios, dacă ai iPhone

Mesajele RO-ALERT pot fi dezactivate și dacă ai un iPhone. Mai exact, va trebui să intri în Configurări, apoi să parcurgi toată lista de aplicații până când ajungi în partea de jos a ecranului. Vei găsi acolo Alerte Guvernamentale, ca mai apoi, exact ca la Android, să accesezi: Alertă Amber, Alertă Extremă, pe care o vei dezactiva.

Indiferent ce sistem de operare folosești pe telefonul tău, poți repune oricând în funcțiune alertele, accesând aceleași meniuri.

Citește și: