06 iun. 2022 | 14:07

Alertă meteo ANM. Fenomene extreme în România, vor fi furtuni de proporții

Vremea Meteo
Alertă meteo ANM. Fenomene extreme în România, vor fi furtuni de proporții
O nouă alertă meteo ANM pentru România

Informații noi despre vremea din România, după ce autoritățile au trimis, în ultimele zile, mesaje Ro-Alert ce anunțau furtuni puternice. Administrația Națională de Meteorologie prognozează o răcire a vremii, cu temperaturi medii undeva la 28 de grade Celsius. Încă de când a început vara, codurile ANM sunt la ordinea zilei. Potrivit meteorologilor, pe măsură ce valorile termice cresc, pe atât de mult se mărește și instabilitatea atmosferică.

Alertă meteo emisă de ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis că temperaturile vor fi mai scăzute faţă de duminică, 5 iunie, în regiunile sudice şi sud-estice ale României. În cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această perioadă din calendar. În sud-estul teritoriului se anunță averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, cu viteze de 45 şi 55 km/h. După 10 iunie, scăpăm de ploi, dar vine canicula. Temperaturile vor crește considerabil, iar mercurul din termometre va urca până la 34 de grade Celsius.

Valorile termice diurne sunt în scădere față de ziua precedentă în sudul și sud-estul țării, dar în ușoară creștere în restul teritoriului. În timpul zilei, în sud-est și pe arii restrânse la munte vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În Dobrogea, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Sunt anunțate fenomene extreme

Dacă vrei să dai o fugă la mare, vremea ține cu tine. Va fi în general frumoasă. Cerul va avea unele înnorări temporare în sud-est, iar după-amiaza şi la munte (pe arii restrânse) vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Valorile termice maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade Celsius, cele mai scăzute fiind pe litoral. Temperaturile inime se vor încadra între 7 şi 17 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, potrivit ANM, vremea va fi frumoasă. Sunt posibile unele înnorări pe parcursul zilei, când vor mai fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei. Maxima va atinge 28 de grade Celsius, iar minima se va încadra între 12 şi 15 grade.

Duminică seara, populația din Ilfov și București a primit mesaj RO-Alert. Autoritățile i-au sfătuit pe oameni să se adăpostească în casă din cauza vijeliei și a grindinei de dimensiuni mari și medii. Au fost anunțate ploi puternice și averse torențiale. Furtuna a început pe neașteptate, în doar câteva minute a început să plouă cu grindină.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Medicul și vedeta. Monica Bârlădeanu și Valeriu Gheorghiță, vacanță romantică în Deltă
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să raportezi la stat
Capital.ro
Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se DAU 12.000 de lei de la STAT. Ce TREBUIE să scrie în CERERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro