Cum activezi modul întunecat la Facebook pe iPhone și Android sau îl dezactivezi

Cum activezi modul întunecat la Facebook pe iPhone și Android sau îl dezactivezi

În cazul în care ai o afinitate pentru interfețe cu mai mult negru sau mai mult alb, ar fi bine să înveți cum activezi modul întunecat la Facebook. Trucul funcționează atât pe iPhone, cât și pe Android, iar dacă vrei să activezi tema luminoasă, aceleași etape parcurgi.

În urmă cu câțiva ani, majoritatea aplicațiilor tale preferate au început să îmbrățișeze cu două mâini o temă întunecată. Aceasta nu-ți mai obosește ochii la fel de mult, mai ales pe timp de seară sau noapte. Pe de altă parte, nu este pentru toată lumea. Practic, vorbim de chintesența ideii de alb sau negru, unii vor una, alții preferă alta. Din acest motiv m-am și gândit că s-ar preta un tutorial pe marginea acestui subiect. Dacă vrei să știi cum activezi tema întunecată la Facebook sau pe cea luminoasă, procesul implică doar câțiva pași.

Tema întunecată la Facebook pe iPhone și Android, cum o activezi

În mod implicit, tema cromatică folosită de Facebook este aceeași cu cea pe care o ai pe telefon, în ecranul principal. Asta înseamnă că dacă interfața telefonului tău devine întunecată seara, Facebook va adopta automat modul alb pe negru, în loc de negru pe alb. Dacă nu te încântă aceste schimbări sau, pur și simplu, vrei să vezi Facebook într-un anumit fel în permanență, etapele pe care trebuie să le parcurgi sunt similare pe iPhone și Android.

Pornește Facebook și accesează setările din spatele celor trei liniuțe. Dacă ești pe iPhone, le găsești în dreapta jos. Dacă ești pe Android, locația lor este în dreapta sus. De acolo, navighează până la capătul liste de jos și optează pentru Setări și confidențialitate. Fă un tap suplimentar pe Setări și în partea de jos a ecranului, la fel ca în captura de mai jos, ar trebui să vezi Modul întunecat. Îl activezi, îl dezactivezi sau optezi pentru sincronizarea cu sistemul. Ține de tine varianta care te încântă.

Citește și: