Facebook și Google, taxate de Uniunea Europeană: de ce au intrat giganții în vizorul autorităților

Facebook și Google, taxate de Uniunea Europeană: de ce au intrat giganții în vizorul autorităților

Uniunea Europeană intenționează să schimbe modul în care funcționează companiile de tehnologie.

Conform normelor actuale ale UE, companiile de tehnologie precum Facebook și Google au de ales dacă să urmărească sau nu infracțiunile de abuz asupra copiilor.

UE intenționează să legifereze pentru a solicita companiilor de tehnologie să facă mai mult pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor, potrivit comisarului blocului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Comisarul a declarat pentru ziarul german Welt am Sonntag că furnizorii de internet și firmele de social media au raportat 22 de milioane de infracțiuni de abuz sexual asupra copiilor în 2020, față de 17 milioane în 2019.

Potrivit lui Johansson, cinci companii au fost responsabile pentru 99% din rapoarte. Meta, cunoscută anterior ca Facebook a fost responsabilă pentru 95%.

Johansson a spus că aceasta este doar o fracțiune din numărul real.

Care este propunerea?

„Voi propune o legislație în lunile următoare care va cere companiilor să detecteze, să raporteze și să elimine abuzul sexual asupra copiilor”, a spus Johansson.

„Un raport voluntar nu va mai fi atunci suficient”.

Care este situația abuzului sexual asupra copiilor în Europa? Johansson a spus că abuzul sexual asupra copiilor este în creștere.

„În timpul pandemiei, când mai mulți agresori se aflau acasă în izolare, cererea de materiale care descriu abuzul sexual asupra copiilor a crescut, în unele țări membre ale UE chiar și cu până la 25 la sută”.

„Acest lucru, la rândul său, duce la mai multe abuzuri”, a adăugat ea.

Johansson a spus că lupta împotriva abuzului asupra minorilor ar trebui să fie mai bine coordonată și este nevoie de un centru european specializat pentru a îmbunătăți prevenirea, aplicarea legii și sprijinul victimelor.

Johansson a spus că vede necesitatea unui centru special al UE pentru prevenirea și combaterea abuzului sexual asupra copiilor, care ar „îmbunătăți prevenirea, aplicarea legii și sprijinul victimelor”.

Ea a subliniat necesitatea cooperării în Europa și la nivel global în lupta împotriva abuzului sexual asupra copiilor.

Citește și: