Coreea de Nord amenință cu atacuri nucleare Sudul. Declarațiile făcute de sora lui Kim Jong Un

Coreea de Nord amenință cu atacuri nucleare Sudul. Declarațiile făcute de sora lui Kim Jong Un

Coreea de Nord a declarat că se opune războiului, însă va riposta cu arme nucleare dacă va fi atacată de Coreea de Sud, a afirmat Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un. Declarația se consideră a fi un avertisment direct la adresa autorităților de la Seul. Coreea de Nord nu va lovi însă niciodată prima, a subliniat Jong. Mai multe detalii, în continuare.

Coreea de Nord amenință Sudul că va riposta cu atacuri nucleare

Coreea de Nord se opune războiului, dar „va anihila“ Coreea de Sud cu arme nucleare dacă va fi provocată, a declarat marți Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong Un, într-un avertisment despre care analiştii spun că îl vizează probabil pe viitorul președinte conservator de la Seul.

„În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria“, a spus Kim Yo Jong, conform unui comunicat publicat de KCNA.

Potrivit ei, declarațiile făcute de ministrul Apărării din Coreea de Sud referitoare la atacuri asupra Nordului reprezintă o „foarte mare greșeală“. Kim Yo Jong a ținut, totuși, să precizeze că Coreea de Nord nu va ataca niciodată prima.

„Dar, dacă Coreea de Sud, din orice motiv optează pentru o astfel de acţiune militară ca lovitură preventivă promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba“, a declarat Jong, un înalt oficial al guvernului și al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere.

Citește și: Coreea de Nord a tras o rachetă balistică cu „rază lungă de acțiune” spre Marea Japoniei

Sudul face remarci nesăbuite despre o „lovitură preventivă“

Vineri, ministrul sud-coreean al Apărării, Suh Wook, a declarat că armata țării sale deține o varietate de rachete semnificativ îmbunătățite privind raza de acțiune, precizie și putere care au „capacitatea de a lovi cu precizie și rapid orice țintă din Coreea de Nord“.

În replică, Kim Yo Jong l-a acuzat pe Wook că face remarci nesăbuite despre o „lovitură preventivă“. Ea a afirmat, de asemenea, că Coreea de Sud riscă o „ameninţare gravă“, însă nu a oferit detalii.

Declarațiile surorii liderului nord-coreean Kim Jong Un vin într-un moment în care tensiunile din regiune au crescut din nou.

După ce Coreea de Nord a testat o serie de rachete din ce în ce mai puternice anul acesta, Coreea de Sud a sporit și ea demonstrațiile de forță militară.

Citește și: