Copil de trei ani din Cluj, la un pas de tragedie, după ce geamul unui autobuz electric i-a căzut în cap. Reacția companiei de transport public

Copil de trei ani din Cluj, la un pas de tragedie, după ce geamul unui autobuz electric i-a căzut în cap. Reacția companiei de transport public

Incident grav în Cluj-Napoca, într-un mijloc de transport în comun. Geamul unui autobuz electric a căzut în capul unui copil de trei ani, aflat în vehicul cu mama lui. Micuțul a fost la un pas de tragedie. Martoră la ce i s-a întâmplat băiețelului său, mămica a povestit totul. A trecut prin momente grele în clipa în care s-a desprins unul din geamurile autobuzului și a căzut în capul copilului.

Geamul unui autobuz electric a căzut în capul unui băiețel de trei ani

Geamul rabatabil al unui autobuz electric s-a desprins, vineri seara, în jurul orei 19.30, în mers, lovind în cap un copil, pe strada Edgar Quinet, din Cluj-Napoca, a anunțat tatăl băiețelului.

„Dacă a fost cineva în autobuzul nr. 19, vineri seara, în jurul orei 19:30, la coborâre pe strada. Edgar Quinet, în momentul în care s-a desprins unul din geamurile autobuzului și a căzut în capul băiețelului meu de 3 ani, vă rog să mă anunțați”, a scris părintele în mediul online.

Ce a povestit mama micuțului

Potrivit mamei copilului, geamul s-a desprins într-o curbă, „în timpul mersului. Nu îmi dau seama cum s-a putut întâmpla. Nu se împingea nimeni, eram putini în autobuz”.

„Autobuzul electric are doar patru geamuri mobile rabatabile, două pe o parte, două pe cealaltă. Unul s-a nimerit să-i cadă în cap copilului meu”, a relatat femeia pentru Știri de Cluj. „La prima stație a venit șoferul la noi. A luat geamul și l-a dus în cabina lui, iar la următoarea stație unde îi parkingul de pe Negoiu am coborât noi. Pentru mine a fost important că s-a liniștit copilul”, a completat mama acestuia.

Copilul a ajuns la spital

Panicată, familia a dus copilul la IML Cluj pentru investigații.

„Am înțeles că tot ce s-a întâmplat e considerat accident rutier. Nici prin cap nu mi-a trecut să sun la 112. Eram prea obosită si eu după o săptămână plină”, a mai spus femeia.

Băiețelul de trei ani a fost lovit în cap „cu muchia cauciucată a geamului”.

„Mie îmi pare că e ok. De aceea am si coborât pe Mehedinți, să mergem direct acasă si să ne pregătim de somn. Sâmbătă s-a întors soțul de la țară, i-a pus mâna pe căpuț să-l mângâie și i s-a părut că se ferește ca și cum l-ar durea în zona aceea. Am mers direct la urgențe pe Moților și i-a făcut o ecografie. Totul e ok din exterior. Ca să vedem ce îi și în interior ni s-a recomandat o examinare pe bază de raze X. Ce îmi pare mie diferit e că doarme un pic mai mult decât de obicei. Oricum, ni s-a recomandat multă odihnă”, a explicat mama acestuia.

Cum a reacționat compania de transport public

Compania de Transport Public Cluj a aflat rapid de incident și a contactat producătorul autobuzului pentru anchetă. Vehiculul electric este nou și în garanție.

„Din păcate în acest incident a fost implicat un copil. Se afla pe ultimul scaun din autobuz și s-a desprins gemulețul rabatabil. Ne-am adresat producătorului. E un autobuz nou și vrem să să vedem cauza. Am contactat și familia copilului. Am înțeles că a ajuns la UPU la o investigație, starea lui este bun, dar regretăm și vrem să facem demersurile ca să nu se mai întâmple”, au transmis reprezentanii CTP Cluj.

Imediat după incident, familia din Cluj-Napoca a lansat un apel către pasagerii din autobuzul 19, care au fost martori la incidentul neplăcut. În felul acesta, speră să strângă probe pentru ca autobuzul electric defect să nu mai circule pe străzile orașului.