Condiția ca Rusia să oprească războiul. Putin dă ultimatum ucrainenilor, prin vocea lui Peskov: „Până la sfârșitul zilei”

Condiția ca Rusia să oprească războiul. Putin dă ultimatum ucrainenilor, prin vocea lui Peskov: „Până la sfârșitul zilei”

Kremlinul a declarat marți că Rusia își va opri ofensiva de îndată ce Ucraina se va preda, îndemnând Kievul să ordone trupelor sale să depună armele.

Ce vrea Rusia de la Ucraina, ca să oprească războiul

„Partea ucraineană poate opri totul înainte de sfârșitul zilei de astăzi”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Este necesar un ordin pentru ca unitățile naționaliste să depună armele”, a spus el, adăugând că Kievul trebuie să îndeplinească o listă de cerințe ale Moscovei.

Luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat puterile mondiale să facă tot ce le stă în putință pentru a ajuta la încheierea intervenției Rusiei până la sfârșitul anului.

De asemenea, el a declarat că nu a venit încă momentul pentru a purta discuții cu Rusia, deoarece Kievul caută să își consolideze pozițiile, potrivit Franței.

Rugat să comenteze declarațiile lui Zelenski, Peskov a spus:

„Ne ghidăm după declarațiile președintelui nostru – operațiunea militară specială se desfășoară conform planului și își atinge obiectivele”.

Întrebat dacă partea rusă are un termen aproximativ pentru încheierea operațiunii speciale, Peskov a răspuns negativ.

„Nu”, a spus el.

Zelenski nu mai vrea negocieri de pace

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni șefilor de stat din G7 că nu este momentul potrivit pentru a negocia cu Rusia. El dorește ca Ucraina să își consolideze mai întâi poziția militară pe câmpul de luptă și doar atunci va fi de acord cu reluarea negocierilor de pace.

Președintele Zelenski le-a dat tuturor (liderilor G7) un răspuns foarte clar, și anume că nu este încă momentul potrivit pentru negocieri, Ucraina va negocia atunci când va fi în măsură să facă acest lucru, adică atunci când va fi restabilită o poziție militară „pe plan militar, precizează președinția franceză într-un comunicat preluat de AFP, potrivit Agerpres.