Companiile investesc în tehnologia 5G: care sunt planurile de investiții

Companiile investesc în tehnologia 5G: care sunt planurile de investiții

Majoritatea companiilor, mai exact, 85% dintre ele şi-au declarat interesul faţă de tehnologia 5G. Mai mult, peste jumătate dintre acestea anunţă investiţii în acest segment în următorii trei ani.

Potrivit rezultatelor incluse în cea de-a treia ediţie a studiului EY – Reimagining Industry Futures, aproape jumătate dintre respondenţi (49%) spun că vor utiliza prioritar tehnologia 5G pentru a-şi optimiza procesele. De asemenea, 28% consideră că o vor folosi pentru aplicaţii mai avansate, cum ar fi realitatea virtuală şi realitatea augmentată.

Așadar, o majoritate de 85% dintre respondenţi au spus că interesul lor pentru tehnologia 5G este influenţată de criza sanitară globală. Acest procent este în creştere de la 52% din ediţia de anul trecut.

Tehnologia 5G, de viitor

Datele mai arată că opt din zece companii au afirmat că intenţia lor de a adopta tehnologia 5G este determinată de perturbările survenite în lanţurile de aprovizionare, în timp ce 71% au spus că principala influenţă o reprezintă grija faţă mediu, aspectele sociale şi de guvernanţă corporativă (ESG).

Planurile de investiţii în tehnologia 5G pentru aceeaşi perioadă de timp înregistrează cel mai ridicat nivel în Europa, în creştere de la 5% anul trecut.

Mai mult, 77% dintre companiile respondente din studiu susţin că sunt interesate de utilizarea reţelelor private ca să implementeze 5G şi IoT pentru diverse aplicaţii. 71% că ar dori să achiziţioneze soluţii 5G printr-un intermediar, nu direct de la un operator telecom.

După cum privesc întreprinderile, își pregătesc inițiativele și investițiile 5G-IoT, iar mulți văd nevoia de a reimagina viitorul industriei lor ca pe o condiție prealabilă pentru succes, în timp ce trei sferturi dintre respondenți spun că revizuirea organizațională este esențială pentru a profita la maxim de 5G.
Fără acești factori, multe companii cred că vor rata oportunitatea 5G. În mod esențial, organizațiile doresc să știe cum 5G poate fi valorificată alături de alte tehnologii emergente. La nivel practic, integrarea tehnologiei este o preocupare, la fel ca și chestiunile legate de maturitatea și reziliența tehnologiei. Mai pozitiv, limitări asupra sprijinul bugetar și implicarea conducerii sunt provocări mai mici decât în trecut.